Hemköp

Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad

Recept på ugnspannkaka med morot och nötig kålsallad från I säsong, nr 7 / 2019.

Tips! För att tillaga ugnspannkakan i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.

30 min

Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad

Ingredienser

  • 3 dl
    vetemjöl eller dinkelsikt
  • 1.5 tsk
    salt
  • 6 dl
    mjölk 3%
  • 3 st
    ägg
  • 3 dl
    finrivna morötter
  • 1 msk
    smör eller olja, till formen
  • 200 g
    rödkål
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 krm
    salt
  • 0.5 dl
    rostade hasselnötter
  • 2 msk
    rårörda lingon eller torkade tranbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 185°C).

2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.

3. Häll smeten i en smord muffinsform ca 12 muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (eller i airfryern i ca 20 minuter) eller tills pannkakan fått färg och är klar.

4. Hyvla rödkålen, det går enkelt med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.

5. Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon.

4 portioner

125,08 kr
Hemköp chat icon