Recept på ugnspannkaka med morot och nötig kålsallad från I säsong, nr 7 / 2019.
Tips! För att tillaga ugnspannkakan i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
108,63 kr
3 dl
vetemjöl eller dinkelsikt
1.5 tsk
salt
6 dl
mjölk 3%
3 st
ägg
3 dl
finrivna morötter
1 msk
smör eller olja, till formen
200 g
rödkål
1 msk
olivolja
0.5 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
0.5 dl
rostade hasselnötter
2 msk
rårörda lingon eller torkade tranbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
3 dl
vetemjöl eller dinkelsikt
1.5 tsk
salt
6 dl
mjölk 3%
3 st
ägg
3 dl
finrivna morötter
1 msk
smör eller olja, till formen
200 g
rödkål
1 msk
olivolja
0.5 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
0.5 dl
rostade hasselnötter
2 msk
rårörda lingon eller torkade tranbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 185°C).
2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.
3. Häll smeten i en smord muffinsform ca 12 muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (eller i airfryern i ca 20 minuter) eller tills pannkakan fått färg och är klar.
4. Hyvla rödkålen, det går enkelt med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.
5. Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon.
Köpklart recept för totalt
108,63 kr
Köpklart recept för
108,63 kr