Recept på ugnspannkaka med morot och nötig kålsallad från I säsong, nr 7 / 2019.
Tips! För att tillaga ugnspannkakan i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.
30 min
1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 185°C).
2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.
3. Häll smeten i en smord muffinsform ca 12 muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (eller i airfryern i ca 20 minuter) eller tills pannkakan fått färg och är klar.
4. Hyvla rödkålen, det går enkelt med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.
5. Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon.
4 portioner