Morotsugnspannkaka med nötig kålsallad
Recept på ugnspannkaka med morot och nötig kålsallad från I säsong, nr 7 / 2019.
Tips! För att tillaga ugnspannkakan i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
154,54 kr
3 dl
vetemjöl eller dinkelsikt
1.5 tsk
salt
6 dl
mjölk 3%
3 st
ägg
3 dl
finrivna morötter
1 msk
smör eller olja, till formen
200 g
rödkål
1 msk
olivolja
0.5 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
0.5 dl
rostade hasselnötter
2 msk
rårörda lingon eller torkade tranbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
3 dl
vetemjöl eller dinkelsikt
1.5 tsk
salt
6 dl
mjölk 3%
3 st
ägg
3 dl
finrivna morötter
1 msk
smör eller olja, till formen
200 g
rödkål
1 msk
olivolja
0.5 msk
rödvinsvinäger
1 krm
salt
0.5 dl
rostade hasselnötter
2 msk
rårörda lingon eller torkade tranbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 185°C).
2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morötterna.
3. Häll smeten i en smord muffinsform ca 12 muffins. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (eller i airfryern i ca 20 minuter) eller tills pannkakan fått färg och är klar.
4. Hyvla rödkålen, det går enkelt med en osthyvel. Lägg i en skål och vänd runt med olja, vinäger och salt. Blanda ner nötter och tranbär.
5. Bjud ugnspannkakan med kålsallad och ev rårörda lingon.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
154,54 kr
Köpklart recept för
154,54 kr