45 min
21 ingredienser
Köpklart recept för totalt
215,85 kr
2 st
auberginer
8 st
potatisar
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
BECHAMELSÅS
5 dl
mjölk
50 g
smält smör
0.5 dl
vetemjöl
50 g
riven parmesanost
2 st
lättvispade äggulor
1 nypa
kanel
TOMATSÅS
1 msk
olivolja
1 st
hackad gul lök
3 st
pressade vitlöksklyftor
1 st
hackad röd chili
1 fp
krossade tomater
1 dl
vatten eller rött vin
1.5 dl
torra röda linser
1 tsk
salt
2 tsk
oregano
1 tsk
malen kanel
2 st
auberginer
8 st
potatisar
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
BECHAMELSÅS
5 dl
mjölk
50 g
smält smör
0.5 dl
vetemjöl
50 g
riven parmesanost
2 st
lättvispade äggulor
1 nypa
kanel
TOMATSÅS
1 msk
olivolja
1 st
hackad gul lök
3 st
pressade vitlöksklyftor
1 st
hackad röd chili
1 fp
krossade tomater
1 dl
vatten eller rött vin
1.5 dl
torra röda linser
1 tsk
salt
2 tsk
oregano
1 tsk
malen kanel
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär aubergine och potatis i ½ cm tjocka skivor.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, lägg aubergineskivor och potatis ovanpå och pensla med olja. Krydda med salt och peppar. Baka lätt gyllene ca 10–15 minuter.
4. Bechamel: Smält smöret i en kastrull, vänd ner mjölet och rör ut, tillsätt mjölken under vispning och koka tjock. Smaksätt med salt, peppar och kanel. Vänd ner den rivna osten. Låt svalna något innan äggulorna vänds ner.
5. Tomatsås: Fräs olivolja, vitlök och chili i olja ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 10 minuter.
6. Lägg potatisskivor i botten och varva med aubergineskivor, bechamel och tomatsås, avsluta med ett lager bechamelsås. Grädda ca 30 minuter.
Köpklart recept för totalt
215,85 kr
Köpklart recept för
215,85 kr