Hemköp

Tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver

Recept från MSC. Framförd och skriven av Sandra Mastio.

30 min

Tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver

Portioner: 4

Ingredienser

1 pkt fullkorntortillas
1,5 dl passerade tomater
1 msk olivolja
1 msk oregano
1 tsk salt
3 kokta potatisar
1 dl svarta oliver
2 pkt mozzarella
200 g MSC-märkt tonfisk
1 förp. ruccolasallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ut 4 fullkornstortillas på två plåtar med bakplåtspapper.

2. Blanda 1,5 dl passerade tomater med 1 msk olivolja, 1 msk oregano och 1 tsk salt, bred sedan ut såsen över bröden.

3. Skiva 3 kokta potatisar tunt och lägg dem på bröden, sprid 1 dl svarta oliver över pizzorna innan du river 2 mozzarellaostar i småbitar och lägger på. Skjutsa in i ugnen.

4. Under tiden osten smälter och blir lite gyllene, halstrar du tonfisken i en het panna.

5. Skär 200 g MSC-märkt tonfisk i tunnare bitar på längden, ca 3x5 cm och salta alla sidor.

6. Stek fisken knappt 1 min på alla sidor innan du tar av och skivar den tunt.

7. Ta ut pizzorna och lägg på fisken och lite mer av den rivna osten innan du ringlar över lite olivolja och toppar med ruccolasallad. Ät och njut!

OBS! Skulle du inte hitta djupfryst MSC-märkt tonfisk, går det bra med MSC-märkt tonfisk på burk.

Hemköp chat icon