Hemköp

Musslor Arrabiata med chiliolja

Musslor med sting och härlig italiensk arrabiatasås. Passar utmärkt som förrätt eller som huvudrätt - släng då bara ihop den i en spaghetti! Det här receptet är godast med färska musslor i skal, men du kan också göra det med vanliga musslor.

40 min

Musslor Arrabiata med chiliolja

Ingredienser

  • 1 kg
    färska blåmusslor
  • 1 st
    röd chili
  • 3.5 st
    tunnskivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 kvist
    rosmarin
  • 1 st
    citron, rivet skal från
  • 0.5 dl
    vitt vin
  • 1 burk
    körsbärstomat
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

CHILIOLJA

  • 4 st
    chili (urkärnade och strimlade)
  • 3 dl
    matolja
  • 1 st
    krossad vitlöksklyfta med skal
  • 0.5 tsk
    timjan

Gör så här

1. Lägg alla ingredienser till chilioljan i en kastrull och sjud på låg värme ca 20 minuter.

2. Sila chilioljan och häll i en flaska. Låt svalna.

3. Fortsätt med att skölja och tvätta blåmusslorna, släng de som öppnat sig.

4. Strimla chili på längden och ta bort fröfästet, strimla längsgående. Tunnskiva vitlök.

5. Häll olivolja i en kastrull, lägg i chili, vitlök, rosmarin och rivet citronskal och fräs långsamt.

6. Häll i musslorna, stänk över vinet, häll på tomaterna, lägg på locket. Ånga 3–4 minuter.

7. Servera med ett gott bröd och chiliolja.

Tokhungrig? Lägg till nykokt spaghetti och vänd runt.

4 portioner

120,30 kr
Hemköp chat icon