Hemköp

Nötiga kalvfärsbullar med smörbrynta äppelklyftor

Välsmakande goda färsbullar på lammfärs till middagen mitt i veckan. I det här receptet ackompanjerar vi det salta med det söta genom att servera ricottafyllda kalvfärsbullarna tillsammans med smörbrynta äpplen.

30 min

Nötiga kalvfärsbullar med smörbrynta äppelklyftor

Ingredienser

  • 500 g
    kalvfärs
  • 2 dl
    hasselnötter
  • 2 skivor
    vitt formbröd
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 dl
    ricotta eller kesella
  • 3 msk
    bladpersilja, finhackad
  • 1 msk
    smör till stekning

TILL SERVERING

  • 4 st
    äpple
  • 2 msk
    smör
  • 1 kvist
    rosmarin, eller torkad rosmarin
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 burk
    kesella eller crème fraiche

Gör så här

1. Hacka hasselnötterna fint, men spara lite grovhackade nötter till garnering.

2. Smula brödet och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Blanda väl med gaffel och låt stå 10 minuter. Blanda i persilja, nötter och färsen.

3. Forma färsen till 20 bullar. Stek runtom i smör.

4. Klyfta äpplen och stek i smöret ca 5 minuter. Toppa med rosmarinblad.

5. Servera kalvfärsbullarna med äppelklyftorna, honung och grovhackade nötter. Pressad eller mosad potatis är gott till.

4 portioner

Hemköp chat icon