Välsmakande goda färsbullar på lammfärs till middagen mitt i veckan. I det här receptet ackompanjerar vi det salta med det söta genom att servera ricottafyllda kalvfärsbullarna tillsammans med smörbrynta äpplen.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
179,72 kr
500 g
kalvfärs
2 dl
hasselnötter
2 skivor
vitt formbröd
1 st
ägg
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
ricotta eller kesella
3 msk
bladpersilja, finhackad
1 msk
smör till stekning
TILL SERVERING
4 st
äpple
2 msk
smör
1 kvist
rosmarin, eller torkad rosmarin
1 msk
flytande honung
1 burk
kesella eller crème fraiche
Allergiinformation
nötter
500 g
kalvfärs
2 dl
hasselnötter
2 skivor
vitt formbröd
1 st
ägg
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
ricotta eller kesella
3 msk
bladpersilja, finhackad
1 msk
smör till stekning
TILL SERVERING
4 st
äpple
2 msk
smör
1 kvist
rosmarin, eller torkad rosmarin
1 msk
flytande honung
1 burk
kesella eller crème fraiche
Allergiinformation
nötter
1. Hacka hasselnötterna fint, men spara lite grovhackade nötter till garnering.
2. Smula brödet och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Blanda väl med gaffel och låt stå 10 minuter. Blanda i persilja, nötter och färsen.
3. Forma färsen till 20 bullar. Stek runtom i smör.
4. Klyfta äpplen och stek i smöret ca 5 minuter. Toppa med rosmarinblad.
5. Servera kalvfärsbullarna med äppelklyftorna, honung och grovhackade nötter. Pressad eller mosad potatis är gott till.
Köpklart recept för totalt
179,72 kr
Köpklart recept för
179,72 kr