Hemköp

Okomiyaki – japansk omelett med vitkål

4 port, ca 20 min

20 min

Okomiyaki – japansk omelett med vitkål

Portioner: 4

Ingredienser

OMELETT:
4 dl vetemjöl


2 dl vatten
3 ägg
300 g finstrimlad vitkål
150 g fetaost
200 g majskorn
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

WASABIDRESSING:
1 dl crème fraiche


1 dl majonnäs
1 tsk wasabi

TOPPING:
50 g färska böngroddar


1 knippe hackad salladslök
1 msk Sriraschasås eller annan het sås

Gör så här

1. Vispa ihop vetemjöl, vatten, ägg, salt och peppar.

2. Blanda ner vitkål, majs och fetaost i smeten.

3. Stek omeletten på medelvärme till den fått n färg, vänd och stek andra sidan tills genomstekt och gyllene.

4. Blanda samman allt till dressingen och smaka av med wasabi.

5. Skär och dela upp. Servera med hackad salladslök, böngroddar, wasabidressing och lite sriraschasås.

Hemköp chat icon