Olivpannbiffar med vinägerstekt rödkål

Få in lite vardagslyx med de här goda pannbiffarna med finhackade oliver. Toppa med utsökta apelsinglacerade morötter, vinägerstekt rödkål och en yoghurtdressing på äpple och pepparrot.

30 min

28 ingredienser


Köpklart recept för totalt

220,31 kr

Olivpannbiffar med vinägerstekt rödkål
  • 500 g

    blandfärs

  • 4 msk

    ströbröd

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 1 st

    schalottenlök

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    färsk timjan, grovhackad

  • 1 dl

    svarta kalamataoliver, grovhackade

  • 50 g

    smör

  • 1 msk

    rapsolja

APELSINGLACERADE MORÖTTER

  • 4 st

    morötter

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 st

    apelsin, rivet skal och saft

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    timjan

VINÄGERKOKT RÖDKÅL

  • 0.25 st

    rödkålshuvud

  • 1 tsk

    råsocker (eller rörsocker)

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

ÄPPEL- OCH PEPPARROTSYOGHURT

  • 1.5 dl

    matlagningsyoghurt

  • 1 st

    äpple, grovrivet

  • 1 msk

    riven pepparrot

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 500 g

    blandfärs

  • 4 msk

    ströbröd

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 1 st

    schalottenlök

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    färsk timjan, grovhackad

  • 1 dl

    svarta kalamataoliver, grovhackade

  • 50 g

    smör

  • 1 msk

    rapsolja

APELSINGLACERADE MORÖTTER

  • 4 st

    morötter

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 st

    apelsin, rivet skal och saft

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    timjan

VINÄGERKOKT RÖDKÅL

  • 0.25 st

    rödkålshuvud

  • 1 tsk

    råsocker (eller rörsocker)

  • 1 msk

    rapsolja

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

ÄPPEL- OCH PEPPARROTSYOGHURT

  • 1.5 dl

    matlagningsyoghurt

  • 1 st

    äpple, grovrivet

  • 1 msk

    riven pepparrot

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke. Hacka och stek löken gyllenbrun. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbröd, olivhack och timjan.

2. Forma till 8 biffar och stek i smör och olja på medelvärme 10–12 min per sida.

3. Skala och dela morötterna på längden. Vänd dem i olja, salt och peppar. Rosta i 220° ca 15 min, tillsätt apelsinskal och saft och baka ytterligare 5 min. Ta ut och blanda med lite plockad timjan.

4. Skär kålen i 2 cm stora bitar, stek på hög värme 4–5 min, tillsätt socker och stek ytterligare 2–3 min, häll på vinäger och smaka av med salt och peppar.

5. Blanda allt till äppelyoghurten, smaka av med salt och peppar.

6. Servera pannbiffarna med kål och morötter och äppelyoghurt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

220,31 kr

Köpklart recept för

220,31 kr