40 min
Portioner: 4
1 fläskfile
MARINAD:
1 citron, rivet skal + saft
1 dl grovhackade blandade örter som t ex dragon, körvel, persilja, basilika
2 msk olivolja
1 tsk salt och svartpeppar
GRÖNSAKER:
1 knippe färsklök
1 knippe rödbetor, skalade och halverade
1 knippe morötter, skrubbade
1 knippe rädisor, tunt skivade
2 msk olivolja
salt och peppar
TOMATKRÄM:
2 dl crème fraiche
2 msk soltorkade tomater, finhackade
salt och nymald svartpeppar
1. Värm ugnen till 200°.
2. Putsa fläskfilén. Blanda samman marinaden och vänd i filén. Låt marinera ca 40 min.
3. Vispa crème fraichen luftig, blanda med tomater och smaka av med salt och peppar.
4. Skär av det mörkgröna på löken, strimla och lägg åt sidan.
5. Lägg betor, morötter och knipplök i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ugnsstek ca 20 minuter. Blanda med rädisor och lök.
6. Bryn fläskfilén runt om och stek klart i ugn 150° till innertemperatur 62-63°. Låt filén vila 5 minuter innan den skivas. Servera med grönsaker och tomatkräm.