Hemköp

Ostgratinerad blomkål med vitlök och honung

Långbakad blomkål med smak av honung och vitlök, som gratineras med riven ost i slutet av tillagningstiden. Passar perfekt som ensam vegetarisk rätt eller som tillbehör till ditt favoritprotein. 

60 min

Ostgratinerad blomkål med vitlök och honung

Ingredienser

  • 1 st
    blomkål, vit eller lila
  • 2 msk
    flytande honung
  • 2 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 g
    riven ost
  • 2 msk
    olivolja
  • 4 kvistar
    salvia
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda honung och vitlök. Smörj in blomkålen i vitlökshonungen. Sänk värmen i ugnen till 150°. Sätt in blomkålen i 50–60 minuter tills blomkålen börjar mjukna.

3. Ta ut blomkålen och strö över osten, lägg salvian på plåten bredvid blomkålen. Höj värmen till 225° och sätt in blomkålen i ytterligare 5-10 minuter, tills kålen fått fin färg och osten smält.

4. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och peppar.

4 portioner

84,85 kr
Hemköp chat icon