En härlig vegetarisk ostpaj som toppas med fetaost, goda primörer och hackade hasselnötter.
50 min
PAJSKAL
FYLLNING
TILL SERVERING
1. Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör till en smidig deg. Tryck ut i en långpanna 27x33 cm. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. FYLLNING: Rör ihop ricotta och ägg i en bunke. Rör i grädden. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.
5. Bryt bort den hårda, nedersta delen av sparrisen (3–4 cm) och kasta. Hyvla sparrisen med potatisskalare. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda sallatsblad, sparris och rädisor i en bunke.
6. Skär pajen i bitar. Toppa med sallad och fetaost delad i små bitar. Ringla över olivoljan. Salta, peppra och strö över nötterna.
4 portioner