Hemköp

Ostpaj med feta och primörer

En härlig vegetarisk ostpaj som toppas med fetaost, goda primörer och hackade hasselnötter.

50 min

Ostpaj med feta och primörer

Ingredienser

PAJSKAL

  • 4 dl
    vetemjöl
  • 225 g
    smör, kylskåpskallt
  • 1 st
    stort ägg, kylskåpskallt
  • 3 msk
    iskallt vatten

FYLLNING

  • 2 burk
    ricotta
  • 4 st
    ägg
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 300 g
    riven gratäng- eller pizzaost
  • 1 tsk
    salt

TILL SERVERING

  • 3 stjälkar
    gröna sparrisar
  • 5 st
    rädisor
  • 2 dl
    blandade små salladsblad
  • 50 g
    fetaost
  • 1 msk
    olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 msk
    hasselnötskärnor

Gör så här

1. Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör till en smidig deg. Tryck ut i en långpanna 27x33 cm. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen i ca 10 minuter.

2. Sätt ugnen på 225°.

3. FYLLNING: Rör ihop ricotta och ägg i en bunke. Rör i grädden. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

5. Bryt bort den hårda, nedersta delen av sparrisen (3–4 cm) och kasta. Hyvla sparrisen med potatisskalare. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda sallatsblad, sparris och rädisor i en bunke.

6. Skär pajen i bitar. Toppa med sallad och fetaost delad i små bitar. Ringla över olivoljan. Salta, peppra och strö över nötterna.

4 portioner

238,60 kr
Hemköp chat icon