Ostpaj med feta och primörer
En härlig vegetarisk ostpaj som toppas med fetaost, goda primörer och hackade hasselnötter.
50 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
270,60 kr
PAJSKAL
4 dl
vetemjöl
225 g
smör, kylskåpskallt
1 st
stort ägg, kylskåpskallt
3 msk
iskallt vatten
FYLLNING
2 burk
ricotta
4 st
ägg
3 dl
vispgrädde
300 g
riven gratäng- eller pizzaost
1 tsk
salt
TILL SERVERING
3 stjälkar
gröna sparrisar
5 st
rädisor
2 dl
blandade små salladsblad
50 g
fetaost
1 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar
3 msk
hasselnötskärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Ingredienser
PAJSKAL
4 dl
vetemjöl
225 g
smör, kylskåpskallt
1 st
stort ägg, kylskåpskallt
3 msk
iskallt vatten
FYLLNING
2 burk
ricotta
4 st
ägg
3 dl
vispgrädde
300 g
riven gratäng- eller pizzaost
1 tsk
salt
TILL SERVERING
3 stjälkar
gröna sparrisar
5 st
rädisor
2 dl
blandade små salladsblad
50 g
fetaost
1 msk
olivolja
flingsalt
svartpeppar
3 msk
hasselnötskärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
Gör så här
1. Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör till en smidig deg. Tryck ut i en långpanna 27x33 cm. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. FYLLNING: Rör ihop ricotta och ägg i en bunke. Rör i grädden. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.
5. Bryt bort den hårda, nedersta delen av sparrisen (3–4 cm) och kasta. Hyvla sparrisen med potatisskalare. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda sallatsblad, sparris och rädisor i en bunke.
6. Skär pajen i bitar. Toppa med sallad och fetaost delad i små bitar. Ringla över olivoljan. Salta, peppra och strö över nötterna.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
270,60 kr
Köpklart recept för
270,60 kr