Hemköp

Oströra med rostad svartkål

Toppa fröknäcke eller pepparkakor med den här fina röran på två sorters ostar och valnötter. Snabbt, gott och juligt – precis vad som behövs just nu. 

25 min

Oströra med rostad svartkål

Ingredienser

  • 5 stjälkar
    blad svartkål
  • 2 msk
    olivolja
  • 150 g
    grönmögelost
  • 100 g
    lagrad ost
  • 1 dl
    färskost
  • 1 dl
    finhackade valnötter
  • 1 nypa
    salt
  • 6 msk
    färska fikon eller fikonmarmelad
  • 6 st
    pepparkakor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180° C. 
2. Skär svartkålen i tunnare strimlor, men hoppa över stjälken.
3. Lägg kålen i en bunke och ringla över olivoljan och salta lite. Vänd runt och krama in oljan. Lägg sen ut på ett bakplåtspapper och rosta på en plåt i ugnen i 15 min.
4. Riv den lagrade osten och lägg i en bunke, smula sen ner grönmögelosten och blanda allt tillsammans med färskosten. Tillsätt de hackade valnötterna och blanda igen. 
5. Bred ut oströran på pepparkakor eller fröknäcke, och toppa dem med fikon eller marmelad och svartkålen. 

6 portioner

Hemköp chat icon