Toppa fröknäcke eller pepparkakor med den här fina röran på två sorters ostar och valnötter. Snabbt, gott och juligt – precis vad som behövs just nu.
25 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
255,23 kr
5 stjälkar
blad svartkål
2 msk
olivolja
150 g
grönmögelost
100 g
lagrad ost
1 dl
färskost
1 dl
finhackade valnötter
1 nypa
salt
6 msk
färska fikon eller fikonmarmelad
6 st
pepparkakor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
5 stjälkar
blad svartkål
2 msk
olivolja
150 g
grönmögelost
100 g
lagrad ost
1 dl
färskost
1 dl
finhackade valnötter
1 nypa
salt
6 msk
färska fikon eller fikonmarmelad
6 st
pepparkakor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter och laktos
1. Sätt ugnen på 180° C.
2. Skär svartkålen i tunnare strimlor, men hoppa över stjälken.
3. Lägg kålen i en bunke och ringla över olivoljan och salta lite. Vänd runt och krama in oljan. Lägg sen ut på ett bakplåtspapper och rosta på en plåt i ugnen i 15 min.
4. Riv den lagrade osten och lägg i en bunke, smula sen ner grönmögelosten och blanda allt tillsammans med färskosten. Tillsätt de hackade valnötterna och blanda igen.
5. Bred ut oströran på pepparkakor eller fröknäcke, och toppa dem med fikon eller marmelad och svartkålen.
Köpklart recept för totalt
255,23 kr
Köpklart recept för
255,23 kr