Hemköp

Paj med färskkorv och grönsaker

90 min

Paj med färskkorv och grönsaker

Portioner: 4

Ingredienser

DEG
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
3-4 msk iskallt vatten
FYLLNING
8-10 små potatisar
5-6 steklökar
16 cocktailtomater
3 msk olivolja
salt, peppar
3 råa korvar

Gör så här

1. DEG: Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet under maskinens gång och kör tills det formas en deg. Forma degen till en boll och platta ut den till en rundel. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 30 minuter, lägg den sedan i frysen ca 15 minuter.

2. FYLLNING: Gör fyllningen under tiden. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av noga. Smasha potatisarna försiktigt bara så att de spricker utan att gå sönder.

3. Smasha steklöken och ta bort skalet. Smasha tomaterna bara så att de spricker lite. Fräs löken i 2 msk av oljan ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 3 minuter… Salta och peppra.

4. Bryn korven i resten av oljan ca 5 minuter, vänd om då och då. Smasha den brynta korven med en gaffel i 2-3 bitar och fräs ytterligare 3-5 minuter under omrörning. Låt svalna.

5. Lägg degen på ett mjölat bakbord och smasha den med en brödkavel tills det blir en rundel, ca 30 cm i diameter. (Kavla ev ut med brödkavel på slutet.)

6. Lägg rundeln i en pajform med låga kanter. Fördela fyllningen i mitten av rundeln och vik pajkanten över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills pajen har fått vacker färg och allt är genomgräddat.