Sugen på helt vanliga pannbiffar? Då är det här precis rätt grundrecept. Nöt- eller blandfärs är en smaksak, lika så om du serverar biffarna med potatis, gräddsås och lingonsylt, med stekt lök och löksky, eller med massor av goda grönsaker.
Det enda tricket är att forma pannbiffarna till jämnstora bitar när du formar dem, för att se till att de steks jämnt.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
103,07 kr
600 g
nötfärs
1 dl
ströbröd
1 st
lök, finhackad
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
ägg
1 msk
Dijonsenap
1 knippe
timjan, finhackad
2 msk
matolja (att steka i)
Allergiinformation
gluten och ägg
600 g
nötfärs
1 dl
ströbröd
1 st
lök, finhackad
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
ägg
1 msk
Dijonsenap
1 knippe
timjan, finhackad
2 msk
matolja (att steka i)
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Blanda ströbröd med 1 deciliter vatten och låt det svälla.
2. Stek den finhackade löken mjuk, låt svalna.
3. Blanda färsen med salt och peppar.
4. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap, stekt lök och örter.
5. Blanda till en fast smet och forma till pannbiffar.
6. Stek gyllenbruna i matolja på medelhög värme. Efterstek dem gärna i ugnen på 100°C tills pannbiffarna har en innertemperatur på 60°C.
Tips! För ett riktigt gott tillbehör till pannbiff, använd samma panna som du stekte dina pannbiffar i för att göra en god löksås. Låt köttsmakerna vara kvar i pannan och fräs lök i smör tills den blir mjuk. Tillsätt vatten, buljong och grädde och låt puttra.
Köpklart recept för totalt
103,07 kr
Köpklart recept för
103,07 kr