Parmesanfärsbullar med rostad potatis, rödlök och shiitake
Recept från Hemlagat #1 2025. Med allt-på-en-plåt går matlagningen snabbt. Och med få ingredienser plus genvägar som smakrik parmesanost och färdig pesto har du en god middag snabbt klar med minimal insats.
35 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
360,75 kr
900 g
potatis, gärna av sorten amandine
2 st
rödlök
500 g
svenskodlad svamp, t.ex. shiitake
2 msk
olivolja
Parmesanfärsbullar
500 g
kycklingfärs
75 g
riven parmesan
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Pestoyoghurt
2 dl
matyoghurt
2 msk
grön pesto
1 st
vitlök
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
900 g
potatis, gärna av sorten amandine
2 st
rödlök
500 g
svenskodlad svamp, t.ex. shiitake
2 msk
olivolja
Parmesanfärsbullar
500 g
kycklingfärs
75 g
riven parmesan
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Pestoyoghurt
2 dl
matyoghurt
2 msk
grön pesto
1 st
vitlök
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera potatisen på längden.
- Skala rödlöken och dela den i klyftor.
- Lägg potatis och lök på en stor ugnsplåt tillsammans med svampen (dela stora svampar på mitten). Ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda om ordentligt. Ställ in i mitten av ugnen och rosta 15 minuter. Förbered under tiden parmesanfärsbullarna.
- Blanda samman alla ingredienser till parmesanfärsbullarna och rulla dem till bollar, cirka 4 cm i diameter.
- Ta ut plåten med grönsaker och lägg ut parmesanfärsbullarna där det finns utrymme. Ställ in i ugnen igen och rosta ytterligare 10–15 minuter eller tills parmesanfärsbullarna är färdiga rakt igenom.
- Blanda samman yoghurt och pesto och smaka av med vitlök, salt och nymalen svartpeppar.
- Toppa med färska örter och servera med pestoyoghurten.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
360,75 kr
Köpklart recept för
360,75 kr