Hemköp

Prinsesstårta till påsk med vanilj och hallon

Recept på prinsesstårta med vanilj och hallon, perfekt till påsk men som givetvis kan avnjutas hela året! Tårtan lägger du snabbt ihop med färdiga bottnar, hallonsylt och vaniljkesella. Lägg gärna lite grädde under marsipanen. Perfekt att göra dagen innan. Dekorera med påskägg och florsocker strax innan servering.

40 min

Prinsesstårta till påsk med vanilj och hallon

Ingredienser

  • 1 pk
    färdiga tårtbottnar

FYLLNING

  • 2 dl
    hallonsylt
  • 5 dl
    Kesella vanilj
  • 2 dl
    vispad grädde

GARNERING

  • 200 g
    marsipan gul (eller valfri färg med hushållsfärg)
  • 100 g
    marsipan till ägg
  • 50 g
    blockchoklad
  • 1 dl
    florsocker
  • 1 flaska
    hushållsfärg gul

Gör så här

1. Skär ut bottnarna till ca 17 cm i diameter.

2. Bred först hallonsylt och sedan kesella på två lager och avsluta med en botten.

3. Bred vaniljkesella eller grädde på den översta bottnen. 

4. Häll i några droppar valfri hushållsfärg om du använder vit marsipan. Kavla ut marsipanen och täck tårtan.

5. Forma små ägg av marsipan och doppa halva i smält choklad. Låt stelna.

6. Lägg äggen på tårtan och pudra över lite florsocker. 

8 portioner

251,10 kr
Hemköp chat icon