Påsksallad med betor och syrlig currydressing
Härlig sallad som får extra sting av curry och dijonsenap. Servera gärna med ljummen falafel.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
148,33 kr
1 fp
falafel, eller se recept på Blomkålsfalafel
4 st
gulbetor, tunt skivad på mandolin
4 st
morötter, tunt skivad med potatisskalare
100 g
ärtskott, vattenkrasse eller krasse
DRESSING
1 dl
olivolja
1 msk
curry
1 tsk
salt
2 st
vitlöksklyfta
3 msk
äppelcidervinäger
1 msk
dijonsenap
50 g
pumpakärnor
Ingredienser
1 fp
falafel, eller se recept på Blomkålsfalafel
4 st
gulbetor, tunt skivad på mandolin
4 st
morötter, tunt skivad med potatisskalare
100 g
ärtskott, vattenkrasse eller krasse
DRESSING
1 dl
olivolja
1 msk
curry
1 tsk
salt
2 st
vitlöksklyfta
3 msk
äppelcidervinäger
1 msk
dijonsenap
50 g
pumpakärnor
Gör så här
1. Ugnsrosta pumpakärnorna med lite olivolja och salt i 175° ca 5 min.
2. Blanda allt till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda dressingen med grönsakerna. Lägg upp på ett fat och toppa med pumpakärnor.
4. Servera salladen till blomkålsfalafel, eller färdigköpt falafel.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
148,33 kr
Köpklart recept för
148,33 kr