Härlig sallad som får extra sting av curry och dijonsenap. Servera gärna med ljummen falafel.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
159,32 kr
1 fp
falafel, eller se recept på Blomkålsfalafel
4 st
gulbetor, tunt skivad på mandolin
4 st
morötter, tunt skivad med potatisskalare
100 g
ärtskott, vattenkrasse eller krasse
DRESSING
1 dl
olivolja
1 msk
curry
1 tsk
salt
2 st
vitlöksklyfta
3 msk
äppelcidervinäger
1 msk
dijonsenap
50 g
pumpakärnor
1 fp
falafel, eller se recept på Blomkålsfalafel
4 st
gulbetor, tunt skivad på mandolin
4 st
morötter, tunt skivad med potatisskalare
100 g
ärtskott, vattenkrasse eller krasse
DRESSING
1 dl
olivolja
1 msk
curry
1 tsk
salt
2 st
vitlöksklyfta
3 msk
äppelcidervinäger
1 msk
dijonsenap
50 g
pumpakärnor
1. Ugnsrosta pumpakärnorna med lite olivolja och salt i 175° ca 5 min.
2. Blanda allt till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda dressingen med grönsakerna. Lägg upp på ett fat och toppa med pumpakärnor.
4. Servera salladen till blomkålsfalafel, eller färdigköpt falafel.
Köpklart recept för totalt
159,32 kr
Köpklart recept för
159,32 kr