Hemköp

Påsksallad med betor och syrlig currydressing

Härlig sallad som får extra sting av curry och dijonsenap. Servera gärna med ljummen falafel.

30 min

Påsksallad med betor och syrlig currydressing

Ingredienser

  • 1 fp
    falafel, eller se recept på Blomkålsfalafel
  • 4 st
    gulbetor, tunt skivad på mandolin
  • 4 st
    morötter, tunt skivad med potatisskalare
  • 100 g
    ärtskott, vattenkrasse eller krasse

DRESSING

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 msk
    curry
  • 1 tsk
    salt
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 3 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 50 g
    pumpakärnor

Gör så här

1. Ugnsrosta pumpakärnorna med lite olivolja och salt i 175° ca 5 min.

2. Blanda allt till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda dressingen med grönsakerna. Lägg upp på ett fat och toppa med pumpakärnor.

4. Servera salladen till blomkålsfalafel, eller färdigköpt falafel.

4 portioner

121,37 kr
Hemköp chat icon