Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella

Marinerade tomater med mozzarella toppar denna gröna härliga pastapesto som vi tillsatt färsk spenat i, för att få en riktigt härlig färg som blir rik på järn!


15 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

180,65 kr

Pasta pesto med marinerade tomater och mozzarella
  • 500 g

    pasta

  • 3 l

    vatten

  • 2 msk

    salt

Marinerade tomater och mozzarella

  • 500 g

    babyplommon tomater

  • 250 g

    buffelmozzarella

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 msk

    socker

  • 2 krm

    svartpeppar

Pesto

  • 175 g

    babyspenat

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 190 g

    pesto

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 500 g

    pasta

  • 3 l

    vatten

  • 2 msk

    salt

Marinerade tomater och mozzarella

  • 500 g

    babyplommon tomater

  • 250 g

    buffelmozzarella

  • 3 msk

    olivolja

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 tsk

    salt

  • 0.5 msk

    socker

  • 2 krm

    svartpeppar

Pesto

  • 175 g

    babyspenat

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    salt

  • 190 g

    pesto

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Gör så här

Förbered: Ha pastavattnen kokande innan du börjar, ta fram en stor skål, en stavmixer och mixerskål.

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Marinerade tomater och mozzarella: Halvera tomater och riv mozzarella i strimlor. Blanda tomaterna, mozzarellan, olivolja, salt, vitvinsvinäger, socker och svartpeppar i skålen.

Pesto: Mixa spenat, vitlök och salt slätt i mixerskålen. Tillsätt pesto genovese och mixa samman.

När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med peston. Servera pastan ur kastrullen och toppa din tallrik med de marinerade tomaterna och mozzarellan!


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

180,65 kr

Köpklart recept för

180,65 kr