Hemköp

Pasta Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Recept från Barilla. Laga en enkel och god kycklingmiddag med Barillas Capellini och Pesto alla Genovese. Den här rätten blir härligt krämig tack vare avokado och får underbar sötma från garantäpple.

30 min

Pasta Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Ingredienser

  • 320 g
    Barilla Capellini
  • 600 g
    kycklingbröst
  • 4 msk
    Barilla Pesto alla Genovese
  • 1 st
    avokado
  • 2 msk
    pumpakärnor
  • 250 g
    cocktailtomat
  • 1 st
    granatäpple
  • 1 msk
    kallpressad rapsolja
  • 2 msk
    Riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Bred peston över kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Placera formen mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kycklingen är klar. Ta ut och strimla sedan kycklingen.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kärna ur och dela avokadon i stora bitar. Rosta pumpakärnorna i en torr panna.

3. Halvera tomaterna, dela på granatäpplet och ta ur kärnorna. (Tips! Ta hjälp av en sked och knacka för att få ut kärnorna enklare).

4. Blanda pastan med kycklingen, avokado, pumpakärnor, tomater samt granatäpple och ringla sedan lite kallpressad rapsolja över. Servera med riven parmesan.

4 portioner

Hemköp chat icon