Hemköp

Pasta med fänkål, chili, ärtor och fetaost

Snabb sommarpasta med karamelliserad fänkål, lite hetta från chili och vitlök och sälta från fetaost.

30 min

Pasta med fänkål, chili, ärtor och fetaost

Ingredienser

  • 400 g
    pasta
  • 1 st
    fänkål
  • 1 st
    röd chili
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 fp
    fetaost
  • 1 kruka
    oregano
  • 2 dl
    ärtor (frysta eller färska spritade)
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp saltat vatten till pastan.

2. Ansa fänkålen och skär i 1/2 cm tjocka strimlor. Stek i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den fått färg och börjat bli lite krispig i kanterna.

3. Kärna ur chilin och skiva den och vitlöken tunt. Stek tillsammans med fänkålen i ett par minuter. Plocka bladen av oreganon.

4. Koka pastan al dente. Tillsätt ärtorna till pasta-vattnet när det är 30 sek kvar av tiden. Häll av vattnet från pastan och ärtorna och vänd sedan ner dem i pannan med fänkålsfräset. Smaka av med salt och peppar och blanda i resten av olivoljan.

5. Servera pastan med oregano och smulad fetaost.

4 portioner

Hemköp chat icon