Snabb sommarpasta med karamelliserad fänkål, lite hetta från chili och vitlök och sälta från fetaost.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
223,92 kr
400 g
pasta
1 st
fänkål
1 st
röd chili
2 st
vitlöksklyftor
1 fp
fetaost
1 kruka
oregano
2 dl
ärtor (frysta eller färska spritade)
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
400 g
pasta
1 st
fänkål
1 st
röd chili
2 st
vitlöksklyftor
1 fp
fetaost
1 kruka
oregano
2 dl
ärtor (frysta eller färska spritade)
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Koka upp saltat vatten till pastan.
2. Ansa fänkålen och skär i 1/2 cm tjocka strimlor. Stek i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den fått färg och börjat bli lite krispig i kanterna.
3. Kärna ur chilin och skiva den och vitlöken tunt. Stek tillsammans med fänkålen i ett par minuter. Plocka bladen av oreganon.
4. Koka pastan al dente. Tillsätt ärtorna till pasta-vattnet när det är 30 sek kvar av tiden. Häll av vattnet från pastan och ärtorna och vänd sedan ner dem i pannan med fänkålsfräset. Smaka av med salt och peppar och blanda i resten av olivoljan.
5. Servera pastan med oregano och smulad fetaost.
Köpklart recept för totalt
223,92 kr
Köpklart recept för
223,92 kr