Underbar pasta med frikadeller av lamm i tomatsås - toppad med färskriven parmesan. Passar lika bra till vardagsmiddag som till helgen.
30 min
TOMATSÅS
LAMMFRIKADELLER
TILL GRATÄNGEN
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Stek hackad lök i olja, tillsätt övriga ingredienser utom basilika och sjud på låg värme med lock ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och lägg i basilika.
3. Finhacka löken till frikadellerna, stek mjuk i lite olja. Låt svalna.
4. Rör ihop ingredienserna till frikadellsmeten. Koka upp cirka 3 liter vatten med lite salt.
5. Rulla smeten till stora bollar och sjud dem i vattnet 3–4 minuter. Ta upp frikadellerna och lägg dem i såsen.
6. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll av och blanda ner i såsen.
7. Häll såsen och pastan i en ugnsfast form och lägg även i frikadellerna. Strö över med riven parmesan och gratinera i ugn 10 min.
Tips! Frikadellerna är klara när de flyter upp till ytan. Vill man ha en gyllene yta går det bra att steka de färdigkokta frikadellerna i lite smör.
4 portioner