Ljuvlig pasta linguine med kyckling och prosciutto som serveras på en bädd av spenat och grädde.
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
324,62 kr
4 st
kycklingfiléer
4 skivor
prosciutto
FYLLNING
1 st
citron, rivet skal
2 st
vitlöksklyftor, hackade
3 msk
rosmarin färsk, hackad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
SPENATBÄDD
1 st
gul lök
1 msk
smör eller olja
450 g
fryst spenat
2.5 dl
matlagningsgrädde
1 tärning
kycklingbuljong
2 fp
färsk pasta linguine (eller valfri pasta)
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
4 st
kycklingfiléer
4 skivor
prosciutto
FYLLNING
1 st
citron, rivet skal
2 st
vitlöksklyftor, hackade
3 msk
rosmarin färsk, hackad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
SPENATBÄDD
1 st
gul lök
1 msk
smör eller olja
450 g
fryst spenat
2.5 dl
matlagningsgrädde
1 tärning
kycklingbuljong
2 fp
färsk pasta linguine (eller valfri pasta)
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Skär ett snitt i filéerna och lägg i lite fyllning, linda en skiva prosciutto runt varje filé och bryn snabbt i panna. Ugnsstek filéerna klara ca 15 minuter (eller till 70° innertemperatur).
3. Stek löken i lite olja eller smör. Tillsätt bladspenat och fräs hastigt. Häll på grädde och lägg i en buljongtärning. Låt puttra ihop.
4. Servera med nykokt tagliatelle.
Köpklart recept för totalt
324,62 kr
Köpklart recept för
324,62 kr