Den fylliga, smakrika, råa italienska korvsorten salsiccia blir här huvud-ingrediens i en enkel men grymt god pasta, tillsammans med fänkål, vitlök, chiliflakes och sås på passerade tomater.
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
113,75 kr
200 g
salsicciafärs eller inkråmet av korvar
2 msk
olivolja
2 st
vitlöksklyftor, fint rivna
2 tsk
fänkålsfrö
1 tsk
chiliflakes
3 dl
passerade tomater
1 nypa
salt
400 g
pasta av sorten tortiglioni
1 dl
fint skuren bladpersilja
200 g
salsicciafärs eller inkråmet av korvar
2 msk
olivolja
2 st
vitlöksklyftor, fint rivna
2 tsk
fänkålsfrö
1 tsk
chiliflakes
3 dl
passerade tomater
1 nypa
salt
400 g
pasta av sorten tortiglioni
1 dl
fint skuren bladpersilja
1. Fräs färsen med olivolja 3 minuter och rör om så att den blir fint fördelad.
2. Tillsätt vitlök, fänkål och chiliflakes. Stek ytterligare 2–3 minuter.
3. Tillsätt passerade tomater och låt puttra ihop till en fin sås.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och tillsätt sedan pastan i såsen.
5. Koka ihop och skaka pannan hela tiden så att såsen binds ihop med pastan. Rör ner persiljan.
Köpklart recept för totalt
113,75 kr
Köpklart recept för
113,75 kr