Hemköp

Pasta med salsiccia, fänkål och tomat

Den fylliga, smakrika, råa italienska korvsorten salsiccia blir här huvud-ingrediens i en enkel men grymt god pasta, tillsammans med fänkål, vitlök, chiliflakes och sås på passerade tomater.

40 min

Pasta med salsiccia, fänkål och tomat

Ingredienser

  • 200 g
    salsicciafärs eller inkråmet av korvar
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 st
    vitlöksklyftor, fint rivna
  • 2 tsk
    fänkålsfrö
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 3 dl
    passerade tomater
  • 1 nypa
    salt
  • 400 g
    pasta av sorten tortiglioni
  • 1 dl
    fint skuren bladpersilja

Gör så här

1. Fräs färsen med olivolja 3 minuter och rör om så att den blir fint fördelad.

2. Tillsätt vitlök, fänkål och chiliflakes. Stek ytterligare 2–3 minuter.

3. Tillsätt passerade tomater och låt puttra ihop till en fin sås.

4. Koka pastan enligt anvis-ning på förpackningen och tillsätt sedan pastan i såsen.

5. Koka ihop och skaka pannan hela tiden så att såsen binds ihop med pastan. Rör ner persiljan.

4 portioner