Pasta vegonara med svartkål
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
205,42 kr
600 g
pasta
400 g
svartkål
1 st
stor gul lök
4 st
vitlöksklyftor
3 msk
smör
70 g
parmesan eller pecorino
2 st
ägg
2 dl
grädde
1 dl
av kokvattnet från pastan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
Ingredienser
600 g
pasta
400 g
svartkål
1 st
stor gul lök
4 st
vitlöksklyftor
3 msk
smör
70 g
parmesan eller pecorino
2 st
ägg
2 dl
grädde
1 dl
av kokvattnet från pastan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten och ägg
Gör så här
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
2. Skär bort stammen från svartkålen och strimla resten fint. Strimla lök och vitlök.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kål, lök och vitlök tills löken och kålen blivit mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.
4. Riv osten. Rör samman ägg, grädde, kokvatten från pastan och hälften av osten. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
5. Häll av den färdigkokta pastan och sväng runt med kålfräset. Vänd ner äggblandningen och vänd försiktigt runt alla ingredienser. Toppa med resten av osten och svartpeppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
205,42 kr
Köpklart recept för
205,42 kr