Pasta vegonara med svartkål

20 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

205,42 kr

Pasta vegonara med svartkål
  • 600 g

    pasta

  • 400 g

    svartkål

  • 1 st

    stor gul lök

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    smör

  • 70 g

    parmesan eller pecorino

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    grädde

  • 1 dl

    av kokvattnet från pastan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten och ägg

Ingredienser

  • 600 g

    pasta

  • 400 g

    svartkål

  • 1 st

    stor gul lök

  • 4 st

    vitlöksklyftor

  • 3 msk

    smör

  • 70 g

    parmesan eller pecorino

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    grädde

  • 1 dl

    av kokvattnet från pastan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten och ägg

Gör så här

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.

2. Skär bort stammen från svartkålen och strimla resten fint. Strimla lök och vitlök.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kål, lök och vitlök tills löken och kålen blivit mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.

4. Riv osten. Rör samman ägg, grädde, kokvatten från pastan och hälften av osten. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.

5. Häll av den färdigkokta pastan och sväng runt med kålfräset. Vänd ner äggblandningen och vänd försiktigt runt alla ingredienser. Toppa med resten av osten och svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

205,42 kr

Köpklart recept för

205,42 kr