Hemköp

Pastramisandwich och potatisklyftor

En enkel och god lunch, brunch eller middag får du med den här rejäla mackan. Pastramin byggs ihop med smörstekta brödskivor och en Nordamerikansk senapsdressing på dijonsenap, sirap och citron. Serveras med potatisklyftor och saltgurka.

30 min

Pastramisandwich och potatisklyftor

Ingredienser

  • 400 g
    pastrami skivad (eller nötrulle)
  • 8 skivor
    surdegsbröd
  • 50 g
    smör
  • 2 st
    saltgurka

POTATISKLYFTOR

  • 8 st
    medelstora potatisar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

AMERICAN MUSTARD

  • 1 dl
    dijonsenap
  • 1 tsk
    sirap
  • 1 st
    citron, rivet skal av

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°. Skär potatisen i klyftor, blandamed olivolja, salt och peppar. Rosta i ugn 20–25 min.

2. Blanda senapen med sirap och citronskal.

3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör runt om och bygg sedan ihop med senap och pastrami. Servera med potatisklyftor och saltgurka.

4 portioner

141,70 kr
Hemköp chat icon