Pastramisandwich och potatisklyftor

En enkel och god lunch, brunch eller middag får du med den här rejäla mackan. Pastramin byggs ihop med smörstekta brödskivor och en Nordamerikansk senapsdressing på dijonsenap, sirap och citron. Serveras med potatisklyftor och saltgurka.

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

155,70 kr

Pastramisandwich och potatisklyftor
  • 400 g

    pastrami skivad (eller nötrulle)

  • 8 skivor

    surdegsbröd

  • 50 g

    smör

  • 2 st

    saltgurka

POTATISKLYFTOR

  • 8 st

    medelstora potatisar

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

AMERICAN MUSTARD

  • 1 dl

    dijonsenap

  • 1 tsk

    sirap

  • 1 st

    citron, rivet skal av

Ingredienser

  • 400 g

    pastrami skivad (eller nötrulle)

  • 8 skivor

    surdegsbröd

  • 50 g

    smör

  • 2 st

    saltgurka

POTATISKLYFTOR

  • 8 st

    medelstora potatisar

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

AMERICAN MUSTARD

  • 1 dl

    dijonsenap

  • 1 tsk

    sirap

  • 1 st

    citron, rivet skal av

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°. Skär potatisen i klyftor, blandamed olivolja, salt och peppar. Rosta i ugn 20–25 min.

2. Blanda senapen med sirap och citronskal.

3. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör runt om och bygg sedan ihop med senap och pastrami. Servera med potatisklyftor och saltgurka.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

155,70 kr

Köpklart recept för

155,70 kr