80 min
Portioner: 6
PAJDEG:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten
FYLLNING:
125 g smör eller margarin
3 dl ljus sirap
1 ½ dl ljust muscovadosocker
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
2 ägg
200 g pecannötter, hackade (spara 15 hela)
1. Sätt ugnen på 225°. Mixa ihop smör, vetemjöl, salt och vatten i en matberedare.
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm. Låt stå kallt minst 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Sänk värmen till 175°.
3. Lägg smör, sirap, socker, vetemjöl och salt i en kastrull. Sjud ett par min. Ta kastrullen från plattan och rör ner hackade pecannötter och de uppvispade äggen under vispning.
4. Fyll pajskalet och toppa med hela pekannötter. Grädda ca 40 min.
5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.