Hemköp

Penne med grönsaker och parmesan

Snabblagad vegetarisk pasta fullproppad med goda grönsaker! Såsen är gräddbaserad med smaker av vitlök och chili. Smaklig måltid!

20 min

Penne med grönsaker och parmesan

Ingredienser

  • 1 st
    aubergine, tärnad i mindre bitar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st
    rödlök, i klyftor
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 1 st
    röd paprika, tärnad i mindre bitar
  • 1 st
    gul eller grön zucchini, skivad
  • 150 g
    soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl
    grädde
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 0.5 kruka
    basilika
  • 4 port
    kokt pasta penne

Gör så här

1. Skölj och skär auberginen i mindre bitar och strö över lite salt. Låt stå i 20–30 minuter så att den bittra saften dras ut. Torka av bitarna med lite hushållspapper.

2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, rödlök och chili, och fräs tills löken börjar bli mjuk men inte fått färg. Ställ stekpannan åt sidan.

3. Fräs aubergine, paprika och zucchini, soltorkade tomater i olivolja. Salta och peppra. Vänd ner i löken och tillsätt grädde, sjud ett par minuter och blanda med den kokta pastan. Toppa med färsk basilika och lite riven parmesanost.

 

4 portioner

138,11 kr
Hemköp chat icon