Snabblagad vegetarisk pasta fullproppad med goda grönsaker! Såsen är gräddbaserad med smaker av vitlök och chili. Smaklig måltid!
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
135,91 kr
1 st
aubergine, tärnad i mindre bitar
2 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 st
rödlök, i klyftor
0.5 tsk
chiliflakes
1 st
röd paprika, tärnad i mindre bitar
1 st
gul eller grön zucchini, skivad
150 g
soltorkade tomater, strimlade
1 dl
grädde
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
0.5 kruka
basilika
4 port
kokt pasta penne
1 st
aubergine, tärnad i mindre bitar
2 msk
olivolja
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 st
rödlök, i klyftor
0.5 tsk
chiliflakes
1 st
röd paprika, tärnad i mindre bitar
1 st
gul eller grön zucchini, skivad
150 g
soltorkade tomater, strimlade
1 dl
grädde
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
0.5 kruka
basilika
4 port
kokt pasta penne
1. Skölj och skär auberginen i mindre bitar och strö över lite salt. Låt stå i 20–30 minuter så att den bittra saften dras ut. Torka av bitarna med lite hushållspapper.
2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, rödlök och chili, och fräs tills löken börjar bli mjuk men inte fått färg. Ställ stekpannan åt sidan.
3. Fräs aubergine, paprika och zucchini, soltorkade tomater i olivolja. Salta och peppra. Vänd ner i löken och tillsätt grädde, sjud ett par minuter och blanda med den kokta pastan. Toppa med färsk basilika och lite riven parmesanost.
Köpklart recept för totalt
135,91 kr
Köpklart recept för
135,91 kr