Pepparkaksgrissini med ädelostkräm

Recept från i säsong: november 2013

70 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

183,25 kr

Pepparkaksgrissini med ädelostkräm
  • 25 g

    jäst för söta degar

  • 1.75 dl

    ljummet vatten

  • 1 dl

    farinsocker

  • 1 krm

    salt

  • 1 msk

    pepparkakskrydda

  • 50 g

    smör, rumsvarmt

  • 5 dl

    vetemjöl

STRÖSSEL

  • 1 st

    ägg, uppvispat

  • 1 msk

    pärlsocker

  • 2 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

ÄDELOSTKRÄM

  • 140 g

    ädelost

  • 200 g

    cream cheese

  • 50 g

    hackade tranbär

Ingredienser

  • 25 g

    jäst för söta degar

  • 1.75 dl

    ljummet vatten

  • 1 dl

    farinsocker

  • 1 krm

    salt

  • 1 msk

    pepparkakskrydda

  • 50 g

    smör, rumsvarmt

  • 5 dl

    vetemjöl

STRÖSSEL

  • 1 st

    ägg, uppvispat

  • 1 msk

    pärlsocker

  • 2 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

ÄDELOSTKRÄM

  • 140 g

    ädelost

  • 200 g

    cream cheese

  • 50 g

    hackade tranbär

Gör så här

1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, salt, kryddor och smör. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en platta cirka 20 × 50 cm. Skär remsor, cirka 1 ½ cm breda och rulla till pinnar. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 15 minuter, sänk sedan värmen till 100° och låt pinnarna torka ca 2 timmar.

4. Mixa ädelosten med färskosten och smaksätt med hackade tranbär.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

183,25 kr

Köpklart recept för

183,25 kr