Hemköp

Pepparkaksgrissini med ädelostkräm

Recept från i säsong: november 2013

70 min

Pepparkaksgrissini med ädelostkräm

Ingredienser

  • 25 g
    jäst för söta degar
  • 1.75 dl
    ljummet vatten
  • 1 dl
    farinsocker
  • 1 krm
    salt
  • 1 msk
    pepparkakskrydda
  • 50 g
    smör, rumsvarmt
  • 5 dl
    vetemjöl

STRÖSSEL

  • 1 st
    ägg, uppvispat
  • 1 msk
    pärlsocker
  • 2 tsk
    flingsalt
  • 0.5 tsk
    chiliflakes

ÄDELOSTKRÄM

  • 140 g
    ädelost
  • 200 g
    cream cheese
  • 50 g
    hackade tranbär

Gör så här

1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, salt, kryddor och smör. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en platta cirka 20 × 50 cm. Skär remsor, cirka 1 ½ cm breda och rulla till pinnar. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 15 minuter, sänk sedan värmen till 100° och låt pinnarna torka ca 2 timmar.

4. Mixa ädelosten med färskosten och smaksätt med hackade tranbär.

30 portioner

Hemköp chat icon