Pepparkakskola à la Pärlan

Recept från Hemlagat, vinter 2016

30 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

118,85 kr

Pepparkakskola à la Pärlan
  • 3 dl

    socker

  • 1 dl

    glykossirap

  • 80 g

    smör

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    vaniljpulver

  • 2 tsk

    pepparkakskryddor

  • 2 nypor

    flingsalt

Ingredienser

  • 3 dl

    socker

  • 1 dl

    glykossirap

  • 80 g

    smör

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 1 tsk

    flingsalt

  • 0.5 tsk

    vaniljpulver

  • 2 tsk

    pepparkakskryddor

  • 2 nypor

    flingsalt

Gör så här

1. Koka upp socker och glykos i en tjockbottnad gryta till ca 175°. Rör försiktigt då och då. Vid 175° har sockerblandningen karamelliserats och blivit bärnstensfärgad.

2. Hetta samtidigt upp smör, grädde, havssalt och vaniljpulver i en annan kastrull.

3. Ta kastrullen med det karamelliserade sockret från plattan. Rör försiktigt ned smör- och gräddblandningen. Det kommer att bubbla och fräsa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp till 124°. Gör ett kulprov.

4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och strö havssalt på toppen. Låt stelna några timmar i rumstemperatur innan kolan skärs i bitar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

118,85 kr

Köpklart recept för

118,85 kr