Pepparkakstrifle med salt kola och ingefärslingon

Varva goda grejer i ett vackert glas och vips! har du skapat en engelsk trifle. Det är inte svårare än så. Men det är väldigt, väldigt gott! Och ganska stiligt också.

15 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

147,48 kr

Pepparkakstrifle med salt kola och ingefärslingon
  • 15 st

    pepparkakor

  • 1.5 dl

    kolasås (köp färdig eller koka egen)

  • 0.5 tsk

    flingsalt

Mascarponekräm

  • 250 g

    mascarpone

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    florsocker

  • 1 tsk

    finrivet citronskal

Ingefärslingon

  • 225 g

    lingon

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 2 tsk

    färsk, riven ingefära

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och jordnötter

Ingredienser

  • 15 st

    pepparkakor

  • 1.5 dl

    kolasås (köp färdig eller koka egen)

  • 0.5 tsk

    flingsalt

Mascarponekräm

  • 250 g

    mascarpone

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    florsocker

  • 1 tsk

    finrivet citronskal

Ingefärslingon

  • 225 g

    lingon

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 2 tsk

    färsk, riven ingefära

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och jordnötter

Gör så här

1. Lägg lingonen i en kastrull tillsammans med strösocker och riven ingefära. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Lyft av plattan och låt svalna. Ställ kallt. 
2. Vispa ihop ingredienserna till mascarponekrämen tills den är fast och krämig. 
3. Häll över kolasåsen i en skål, smaka av med flingsalt och rör om. 
4. Krossa pepparkakorna och varva med mascarponekräm, ingefärslingon och kolasås i fina glas. Pudra över florsocker om du vill.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

147,48 kr

Köpklart recept för

147,48 kr