Picklad rödkål med stjärnanis & fikon

Ge rödkålen nya smaker med söta fikon, färsk ingefära och kryddig stjärnanis! Kanske blir det julbordets nya röda favorit?

40 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

218,56 kr

Picklad rödkål med stjärnanis & fikon
  • 1 kg

    tunnstrimlad rödkål

  • 2 st

    tunnklyftade rödlökar

  • 5 cm

    skivad ingefära

  • 4 st

    stjärnanis

  • 6 st

    torkade halverade fikon

  • 2 dl

    ättika

  • 2 dl

    socker

  • 4 dl

    vatten

  • 1 dl

    soja

TOPPING

  • 200 g

    repad och plockad svartkål

  • 1 msk

    matolja till fritering

  • 1 nypa

    salt

Ingredienser

  • 1 kg

    tunnstrimlad rödkål

  • 2 st

    tunnklyftade rödlökar

  • 5 cm

    skivad ingefära

  • 4 st

    stjärnanis

  • 6 st

    torkade halverade fikon

  • 2 dl

    ättika

  • 2 dl

    socker

  • 4 dl

    vatten

  • 1 dl

    soja

TOPPING

  • 200 g

    repad och plockad svartkål

  • 1 msk

    matolja till fritering

  • 1 nypa

    salt

Gör så här

1. Blanda rödkål i en bunke med lök, ingefära, stjärnanis och torkade fikon.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och soja i en kastrull.

3. Häll på kålblandningen, rör om och sätt på plastfilm, låt svalna.

4. Förvara i glasburk eller lägg upp på ett fat och toppa med friterad svartkål.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

218,56 kr

Köpklart recept för

218,56 kr