Picklad rödkål med stjärnanis & fikon
Ge rödkålen nya smaker med söta fikon, färsk ingefära och kryddig stjärnanis! Kanske blir det julbordets nya röda favorit?
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
258,44 kr
1 kg
tunnstrimlad rödkål
2 st
tunnklyftade rödlökar
5 cm
skivad ingefära
4 st
stjärnanis
6 st
torkade halverade fikon
2 dl
ättika
2 dl
socker
4 dl
vatten
1 dl
soja
TOPPING
200 g
repad och plockad svartkål
1 msk
matolja till fritering
1 nypa
salt
Ingredienser
1 kg
tunnstrimlad rödkål
2 st
tunnklyftade rödlökar
5 cm
skivad ingefära
4 st
stjärnanis
6 st
torkade halverade fikon
2 dl
ättika
2 dl
socker
4 dl
vatten
1 dl
soja
TOPPING
200 g
repad och plockad svartkål
1 msk
matolja till fritering
1 nypa
salt
Gör så här
1. Blanda rödkål i en bunke med lök, ingefära, stjärnanis och torkade fikon.
2. Koka upp ättika, socker, vatten och soja i en kastrull.
3. Häll på kålblandningen, rör om och sätt på plastfilm, låt svalna.
4. Förvara i glasburk eller lägg upp på ett fat och toppa med friterad svartkål.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
258,44 kr
Köpklart recept för
258,44 kr