Ge rödkålen nya smaker med söta fikon, färsk ingefära och kryddig stjärnanis! Kanske blir det julbordets nya röda favorit?
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
218,56 kr
1 kg
tunnstrimlad rödkål
2 st
tunnklyftade rödlökar
5 cm
skivad ingefära
4 st
stjärnanis
6 st
torkade halverade fikon
2 dl
ättika
2 dl
socker
4 dl
vatten
1 dl
soja
TOPPING
200 g
repad och plockad svartkål
1 msk
matolja till fritering
1 nypa
salt
1 kg
tunnstrimlad rödkål
2 st
tunnklyftade rödlökar
5 cm
skivad ingefära
4 st
stjärnanis
6 st
torkade halverade fikon
2 dl
ättika
2 dl
socker
4 dl
vatten
1 dl
soja
TOPPING
200 g
repad och plockad svartkål
1 msk
matolja till fritering
1 nypa
salt
1. Blanda rödkål i en bunke med lök, ingefära, stjärnanis och torkade fikon.
2. Koka upp ättika, socker, vatten och soja i en kastrull.
3. Häll på kålblandningen, rör om och sätt på plastfilm, låt svalna.
4. Förvara i glasburk eller lägg upp på ett fat och toppa med friterad svartkål.
Köpklart recept för totalt
218,56 kr
Köpklart recept för
218,56 kr