Hemköp

Picklad chili

2 burkar

20 min

Picklad chili

Portioner: 0

Ingredienser

500 g chili, blandade sorter
0,6 dl salt
5 dl vatten

KRYDDLAG:
2 dl ättikssprit 12%
3 dl vatten
2 dl socker
2 tsk gula senapsfrön

Gör så här

DAG 1:

1. Picka små hål i chilin med en tandpetare.

2. Lägg chilfrukterna i en skål med kallt vatten, blanda i saltet och låt stå i ett dygn.

DAG 2:

1. Häll av vattnet och skölj chilin noga.

2. Blanda ihop alla ingredienser till lagen.

3. Lägg chilin i rena glasburkar. Koka upp lagen och häll het över chilifrukterna. Sätt på locket och låt svalna.

4. Låt stå svalt ca 3 veckor innan servering. Håller ca 2 år i kylen. God att äta som den är, hackad i dippsås, mixad till dressing eller låt den koka med i grytor.

Hemköp chat icon