Picklade sommargrönsaker

Perfekt tillbehör till sommarens alla middagar – en liten burk med koncentrerad smak av årets primörer. Lite sött, lite salt, lite syra. Gör ett par burkar i förväg och njut till kött, fisk eller på midsommarbordet.

20 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

150,95 kr

Picklade sommargrönsaker
  • 1 st

    liten blomkål

  • 1 knippe

    rädisor

  • 2 st

    Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)

  • 1 st

    fänkål

  • 4 st

    morötter (eller 1 knippe)

  • 3 st

    knipplök (ej tillgängligt online)

  • 2 st

    rödbetor

  • 2 st

    gröna chili

  • 3 st

    lagerblad

  • 5 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    bruna senapskorn (ej tillgängligt online)

  • 1 kruka

    färska örter, som dill eller timjan

  • 4 dl

    strösocker

  • 6 dl

    vatten

  • 2 dl

    ättiksprit

Ingredienser

  • 1 st

    liten blomkål

  • 1 knippe

    rädisor

  • 2 st

    Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)

  • 1 st

    fänkål

  • 4 st

    morötter (eller 1 knippe)

  • 3 st

    knipplök (ej tillgängligt online)

  • 2 st

    rödbetor

  • 2 st

    gröna chili

  • 3 st

    lagerblad

  • 5 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    bruna senapskorn (ej tillgängligt online)

  • 1 kruka

    färska örter, som dill eller timjan

  • 4 dl

    strösocker

  • 6 dl

    vatten

  • 2 dl

    ättiksprit

Gör så här

1. Blanda lagen, rör noga tills sockret löst sig.

2. Skölj och ansa grönsakerna, skär i lagom bitar.

3. Fyll sedan rena burkar med grönsaker, lagerblad, senapsfrön och örter. Häll på lagen och skruva på lock. Låt burkarna stå svalt minst 3 dagar innan du äter. Perfekt tillbehör på sommarbordet!

Tips! Du kan pickla vilka grönsaker som helst, välj dina favoriter!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor


Köpklart recept för totalt

150,95 kr

Köpklart recept för

150,95 kr