Picklade sommargrönsaker
Perfekt tillbehör till sommarens alla middagar – en liten burk med koncentrerad smak av årets primörer. Lite sött, lite salt, lite syra. Gör ett par burkar i förväg och njut till kött, fisk eller på midsommarbordet.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
198,60 kr
1 st
liten blomkål
1 knippe
rädisor
2 st
Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)
1 st
fänkål
4 st
morötter (eller 1 knippe)
3 st
knipplök (ej tillgängligt online)
2 st
rödbetor
2 st
gröna chili
3 st
lagerblad
5 st
vitlöksklyftor
2 msk
bruna senapskorn (ej tillgängligt online)
1 kruka
färska örter, som dill eller timjan
4 dl
strösocker
6 dl
vatten
2 dl
ättiksprit
Ingredienser
1 st
liten blomkål
1 knippe
rädisor
2 st
Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)
1 st
fänkål
4 st
morötter (eller 1 knippe)
3 st
knipplök (ej tillgängligt online)
2 st
rödbetor
2 st
gröna chili
3 st
lagerblad
5 st
vitlöksklyftor
2 msk
bruna senapskorn (ej tillgängligt online)
1 kruka
färska örter, som dill eller timjan
4 dl
strösocker
6 dl
vatten
2 dl
ättiksprit
Gör så här
1. Blanda lagen, rör noga tills sockret löst sig.
2. Skölj och ansa grönsakerna, skär i lagom bitar.
3. Fyll sedan rena burkar med grönsaker, lagerblad, senapsfrön och örter. Häll på lagen och skruva på lock. Låt burkarna stå svalt minst 3 dagar innan du äter. Perfekt tillbehör på sommarbordet!
Tips! Du kan pickla vilka grönsaker som helst, välj dina favoriter!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
198,60 kr
Köpklart recept för
198,60 kr