Perfekt tillbehör till sommarens alla middagar – en liten burk med koncentrerad smak av årets primörer. Lite sött, lite salt, lite syra. Gör ett par burkar i förväg och njut till kött, fisk eller på midsommarbordet.
20 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
150,95 kr
1 st
liten blomkål
1 knippe
rädisor
2 st
Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)
1 st
fänkål
4 st
morötter (eller 1 knippe)
3 st
knipplök (ej tillgängligt online)
2 st
rödbetor
2 st
gröna chili
3 st
lagerblad
5 st
vitlöksklyftor
2 msk
bruna senapskorn (ej tillgängligt online)
1 kruka
färska örter, som dill eller timjan
4 dl
strösocker
6 dl
vatten
2 dl
ättiksprit
1 st
liten blomkål
1 knippe
rädisor
2 st
Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)
1 st
fänkål
4 st
morötter (eller 1 knippe)
3 st
knipplök (ej tillgängligt online)
2 st
rödbetor
2 st
gröna chili
3 st
lagerblad
5 st
vitlöksklyftor
2 msk
bruna senapskorn (ej tillgängligt online)
1 kruka
färska örter, som dill eller timjan
4 dl
strösocker
6 dl
vatten
2 dl
ättiksprit
1. Blanda lagen, rör noga tills sockret löst sig.
2. Skölj och ansa grönsakerna, skär i lagom bitar.
3. Fyll sedan rena burkar med grönsaker, lagerblad, senapsfrön och örter. Häll på lagen och skruva på lock. Låt burkarna stå svalt minst 3 dagar innan du äter. Perfekt tillbehör på sommarbordet!
Tips! Du kan pickla vilka grönsaker som helst, välj dina favoriter!
Köpklart recept för totalt
150,95 kr
Köpklart recept för
150,95 kr