Hemköp

Picklade sommargrönsaker

Perfekt tillbehör till sommarens alla middagar – en liten burk med koncentrerad smak av årets primörer. Lite sött, lite salt, lite syra. Gör ett par burkar i förväg och njut till kött, fisk eller på midsommarbordet.

20 min

Picklade sommargrönsaker

Ingredienser

  • 1 st
    liten blomkål
  • 1 knippe
    rädisor
  • 2 st
    Västeråsgurkor (ej tillgängligt online)
  • 1 st
    fänkål
  • 4 st
    morötter (eller 1 knippe)
  • 3 st
    knipplök (ej tillgängligt online)
  • 2 st
    rödbetor
  • 2 st
    gröna chili
  • 3 st
    lagerblad
  • 5 st
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    bruna senapskorn (ej tillgängligt online)
  • 1 kruka
    färska örter, som dill eller timjan
  • 4 dl
    strösocker
  • 6 dl
    vatten
  • 2 dl
    ättiksprit

Gör så här

1. Blanda lagen, rör noga tills sockret löst sig.

2. Skölj och ansa grönsakerna, skär i lagom bitar.

3. Fyll sedan rena burkar med grönsaker, lagerblad, senapsfrön och örter. Häll på lagen och skruva på lock. Låt burkarna stå svalt minst 3 dagar innan du äter. Perfekt tillbehör på sommarbordet!

Tips! Du kan pickla vilka grönsaker som helst, välj dina favoriter!

4 portioner

Hemköp chat icon