150 min
Portioner: 4
500 g högrev, tärnad
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 krm svartpeppar
1 msk ingefära, riven
5 kardemummakapslar (eller 1 tsk malen kardemumma)
3 hela kryddnejlikor
2 msk matolja
1 stor morot, tärnad
3 potatisar, tärnade
2 ½ dl ris
2 tsk salt
2 dl ärtor frysta
1 brk kokosmjölk
½ dl tomatpuré
1. Bryn köttet och lägg i en gryta. Häll på vatten så det precis täcker, koka ca 1 ½ timme under lock.
2. Stek lök, vitlök och kryddor i olja ett par minuter. Tillsätt morot och potatis och låt steka ytterligare några minuter.
3. Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk, låt koka upp. Tillsätt kött, ris och salt. Koka under lock ca 10 minuter och rör om då och då. Tillsätt ev lite buljong från köttkoket.
4. Låt stå i ugnen i 200° ca 20 minuter. Vänd ner tinade ärtor allra sist.