Plåtmiddag med butternutpumpa och chèvre

Plåtmat är lite som soppa – man tager vad man haver. Här, den söta pumpan med syrlig chèvre, rödlök, spetskål och potatis.

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

171,27 kr

Plåtmiddag med butternutpumpa och chèvre
  • 0.5 st

    butternutpumpa

  • 0.5 st

    spetskålshuvud

  • 2 st

    rödlök

  • 1 pk

    chèvre

  • 6 st

    små potatisar

  • 3 msk

    olivolja

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    torkad timjan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 0.5 st

    butternutpumpa

  • 0.5 st

    spetskålshuvud

  • 2 st

    rödlök

  • 1 pk

    chèvre

  • 6 st

    små potatisar

  • 3 msk

    olivolja

  • 3 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    torkad timjan

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala pumpan med kniv (se t.v) och gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
3. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda runt pumpabitarna med vitlök, 2 msk olja, salt och peppar. Skala och skär rödlöken i klyftor, lägg på plåten. Skölj och dela potatisen i halvor och lägg på plåten. 
4. Häll över ytterligare 1 msk olja, salta och peppra, rör om så allt på plåten täcks. 
5. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. 
6. Skär spetskålen i två klyftor. Ta ut plåten, lägg på kålen och fördela chèvren i bitar ovanpå allt. Rosta ytterligare 10–15 minuter tills chèvren har fått en gyllene färg och pumpa och potatis är mjuka. Servera!
 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

171,27 kr

Köpklart recept för

171,27 kr