Plåtmat är lite som soppa – man tager vad man haver. Här, den söta pumpan med syrlig chèvre, rödlök, spetskål och potatis.
30 min
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala pumpan med kniv (se t.v) och gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda runt pumpabitarna med vitlök, 2 msk olja, salt och peppar. Skala och skär rödlöken i klyftor, lägg på plåten. Skölj och dela potatisen i halvor och lägg på plåten.
4. Häll över ytterligare 1 msk olja, salta och peppra, rör om så allt på plåten täcks.
5. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
6. Skär spetskålen i två klyftor. Ta ut plåten, lägg på kålen och fördela chèvren i bitar ovanpå allt. Rosta ytterligare 10–15 minuter tills chèvren har fått en gyllene färg och pumpa och potatis är mjuka. Servera!
4 portioner