Hemköp

Plåtmiddag med butternutpumpa och chèvre

Plåtmat är lite som soppa – man tager vad man haver. Här, den söta pumpan med syrlig chèvre, rödlök, spetskål och potatis.

30 min

Plåtmiddag med butternutpumpa och chèvre

Ingredienser

  • 0.5 st
    butternutpumpa
  • 0.5 st
    spetskålshuvud
  • 2 st
    rödlök
  • 1 pk
    chèvre
  • 6 st
    små potatisar
  • 3 msk
    olivolja
  • 3 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala pumpan med kniv (se t.v) och gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
3. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda runt pumpabitarna med vitlök, 2 msk olja, salt och peppar. Skala och skär rödlöken i klyftor, lägg på plåten. Skölj och dela potatisen i halvor och lägg på plåten. 
4. Häll över ytterligare 1 msk olja, salta och peppra, rör om så allt på plåten täcks. 
5. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. 
6. Skär spetskålen i två klyftor. Ta ut plåten, lägg på kålen och fördela chèvren i bitar ovanpå allt. Rosta ytterligare 10–15 minuter tills chèvren har fått en gyllene färg och pumpa och potatis är mjuka. Servera!
 

4 portioner

153,27 kr
Hemköp chat icon