Hemköp

Portabelloburgare med asiatisk kålsallad

4 BURGARE, 45 MIN

45 min

Portabelloburgare med asiatisk kålsallad

Portioner: 4

Ingredienser

4 portabellosvampar
2 msk olja
2 msk smör
2 msk ljus japansk soja
150 g färska böngroddar
2 tsk sesamolja
4 salladsblad
1 tsk salt
1 lime, i klyftor

KÅLSALLAD:
1 morot, skalad och skuren i tunna stavar
300 g vitkål och/eller rödkål, tunt strimlad
1 liten salladslök, tunt skuren
1 tsk sesamolja
1 msk ljus japansk soja
1 msk risvinäger eller (eller vitvinsvinäger
+ ½ tsk socker)
1 dl majonnäs
½ msk gochujang chilipasta eller
sambal oelek

Gör så här

1. Häll 1 liter kokande vatten över böngroddarna. Skölj sedan i iskallt vatten, låt rinna av. Torka ordentligt och blanda med sesamolja och salt.

2. Blanda chilipasta och majonnäs, tillsätt övriga ingredienserna till kålsalladen.

3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek portabellon, först på hög värme och sänk sedan. Den ska få fin stekyta. Häll på soja och låt koka in en minut.

4. Stek båda ytor på brödet. Servera burgaren med sallad, kålsallad, böngroddar och lime.

Hemköp chat icon