Hemköp

Härlig potatissallad med rökt fisk

En matig och god sallad med varmrökt fisk, smörstekta kantareller och krämig senapsdressing på dijonsenap.

30 min

Härlig potatissallad med rökt fisk

Ingredienser

  • 500 g
    rökt fisk i filéer (t.ex. lax, forell, röding eller makrill)

SALLAD

  • 500 g
    kokt potatis med skal
  • 200 g
    gröna ärtor
  • 1 st
    skivad knipplök
  • 200 g
    strimlad vitkål
  • 300 g
    kantareller
  • 50 g
    smör

DRESSING

  • 1 msk
    fransk senap
  • 1 dl
    rapsolja
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 1 tsk
    honung
  • 1 knippe
    hackad bladpersilja

Gör så här

1. Koka potatisen, låt svalna lite och halvera.

2. Stek kantarellerna i en torr panna tills all vätska dunstat. Tillsätt 50 g smör och stek gyllene, smaka av med salt och peppar.

3. Blanda ihop dressingen.

4. Blanda ihop salladen med dressing och kantareller.

5. Lägg på den rökta fisken.

4 portioner

90,80 kr
Hemköp chat icon