Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad

En god och enkel middag mitt i veckan med kassler som får smak från prästost och sparris. Serveras med en härlig potatissallad med Kalamataoliver och dijonsenap.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

334,98 kr

Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad
  • 600 g

    kassler

  • 10 st

    gröna sparrisar

  • 1 dl

    prästost, riven

POTATISSALLAD

  • 800 g

    potatis

  • 1 dl

    urkärnade Kalamataoliver, delade

  • 1 st

    salladslök, strimlad

  • 1 dl

    cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    rödvinsvinäger

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 knippe

    persilja, strimlad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 600 g

    kassler

  • 10 st

    gröna sparrisar

  • 1 dl

    prästost, riven

POTATISSALLAD

  • 800 g

    potatis

  • 1 dl

    urkärnade Kalamataoliver, delade

  • 1 st

    salladslök, strimlad

  • 1 dl

    cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    rödvinsvinäger

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • 1 knippe

    persilja, strimlad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° övervärme.

2. Koka potatisen mjuk.

3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 min, ta upp och kyl ner.

4. Skiva kasslern i centimetertjocka skivor och lägg i en ugnsform. Lägg sparrisarna på kasslern och toppa med prästost. Gratinera i 5 min.

5. Dela potatisen och blanda med övriga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera till kasslern.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

334,98 kr

Köpklart recept för

334,98 kr