Hemköp
SvgIconSearch

Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad

En god och enkel middag mitt i veckan med kassler som får smak från prästost och sparris. Serveras med en härlig potatissallad med Kalamataoliver och dijonsenap.

SvgIconTime30 min
Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad

Ingredienser

  • 600 g
    kassler
  • 10 st
    gröna sparrisar
  • 1 dl
    prästost, riven

POTATISSALLAD

  • 800 g
    potatis
  • 1 dl
    urkärnade Kalamataoliver, delade
  • 1 st
    salladslök, strimlad
  • 1 dl
    cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)
  • 1 st
    röd chili, strimlad
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 knippe
    persilja, strimlad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° övervärme.

2. Koka potatisen mjuk.

3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 min, ta upp och kyl ner.

4. Skiva kasslern i centimetertjocka skivor och lägg i en ugnsform. Lägg sparrisarna på kasslern och toppa med prästost. Gratinera i 5 min.

5. Dela potatisen och blanda med övriga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera till kasslern.

SvgIconCart4 portioner

345,53 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon