Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad
En god och enkel middag mitt i veckan med kassler som får smak från prästost och sparris. Serveras med en härlig potatissallad med Kalamataoliver och dijonsenap.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
334,98 kr
600 g
kassler
10 st
gröna sparrisar
1 dl
prästost, riven
POTATISSALLAD
800 g
potatis
1 dl
urkärnade Kalamataoliver, delade
1 st
salladslök, strimlad
1 dl
cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)
1 st
röd chili, strimlad
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 knippe
persilja, strimlad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Ingredienser
600 g
kassler
10 st
gröna sparrisar
1 dl
prästost, riven
POTATISSALLAD
800 g
potatis
1 dl
urkärnade Kalamataoliver, delade
1 st
salladslök, strimlad
1 dl
cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)
1 st
röd chili, strimlad
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 knippe
persilja, strimlad
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200° övervärme.
2. Koka potatisen mjuk.
3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 min, ta upp och kyl ner.
4. Skiva kasslern i centimetertjocka skivor och lägg i en ugnsform. Lägg sparrisarna på kasslern och toppa med prästost. Gratinera i 5 min.
5. Dela potatisen och blanda med övriga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera till kasslern.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
334,98 kr
Köpklart recept för
334,98 kr