Hemköp

Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad

En god och enkel middag mitt i veckan med kassler som får smak från prästost och sparris. Serveras med en härlig potatissallad med Kalamataoliver och dijonsenap.

30 min

Prästostgratinerad kassler och sparris med smakrik potatissallad

Ingredienser

  • 600 g
    kassler
  • 10 st
    gröna sparrisar
  • 1 dl
    prästost, riven

POTATISSALLAD

  • 800 g
    potatis
  • 1 dl
    urkärnade Kalamataoliver, delade
  • 1 st
    salladslök, strimlad
  • 1 dl
    cocktailkapris, delade (eller vanlig kapris)
  • 1 st
    röd chili, strimlad
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 knippe
    persilja, strimlad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200° övervärme.

2. Koka potatisen mjuk.

3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 min, ta upp och kyl ner.

4. Skiva kasslern i centimetertjocka skivor och lägg i en ugnsform. Lägg sparrisarna på kasslern och toppa med prästost. Gratinera i 5 min.

5. Dela potatisen och blanda med övriga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera till kasslern.

4 portioner

326,68 kr
Hemköp chat icon