Starta tillagningen av en saftig pulled pork på förmiddagen och låt den sköta sig själv under dagen.
Lagom till middagen serveras den i korvbröd tillsammans med en het snabbpicklad chiligurka och en smakrik tomatsalsa.
PULLED PORK
SNABBPICKLAD CHILIGURKA
TOMATSALSA
1. Sätt ugnen på 110°C.
2. Krydda köttet med salt, peppar och chiliflakes.
3. Skiva tomater och lägg i botten av en ugnssäker gryta med lock, lägg köttet på och lägg hackad lök ovanpå.
4. Låt stå i ugn med lock 7–8 timmar. Ta ut köttet och dra isär med två gafflar. Blanda med bbqsås och bränn av i ugn ett par minuter.
5. Blanda samman ingredienserna till inläggningen, lägg i gurkan och låt stå 1–2 timmar.
6. Blanda samman ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
7. Värm bröden i ugnen 2 min, ta ut och lägg ett salladsblad i varje bröd, skeda i ca 2 msk pulled pork i varje bröd och toppa med salsa och picklad gurka.
Tips! Vill du spara tid så kan du såklart köpa färdig pulled pork som du bara värmer upp. En god genväg för lata sommardagar!
4 portioner