Hemköp

Pumpa med parmesankrisp

45 min

Pumpa med parmesankrisp

Portioner: 4

Ingredienser

700 g pumpa med skal (butternut eller muscat)
50 g parmesanost, riven
20 g pankoströbröd (eller rivet från 4 skivor formfranska)
1 knippe bladpersilja, hackad
½ kruka färsk timjan, hackad
1 citron, rivet skal från
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl olivolja

DILLSÅS:
1 dl crème fraiche
1 msk dill, hackad
Salt och vitpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Dela pumpan och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

2. Gör krispet genom att mixa samman parmesanost, pankoströbröd, persilja, timjan, hälften av citronsskalet, vitlök, en gnutta salt och lite vitpeppar.

3. Pensla skivorna med olivoljan och toppa med krispet, se till att det täcker skivorna helt. Platta till krispet försiktigt.

4. Ugnsbaka ca 30 minuter tills skivorna känns mjuka.

5. Blanda crème fraiche med hackad dill och lite salt och peppar.

6. Servera pumpan med lite nyrivet citronskal och dillsås.

Hemköp chat icon