Hemköp
SvgIconSearch

Pumpasoppa med ingefära och chili

SvgIconTime30 min
Pumpasoppa med ingefära och chili
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

1 kg pumpa
2 msk smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 chili röd
1 liter grönsaksbuljong
1 bit ingefära, 1–2 msk färskriven
200 g Philadelphia färskost
1 dl färskpressad apelsinjuice
salt och peppar

TOPPING:
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl crème fraiche

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°.

2. Skala pumpan, dela i bitar och lägg på plåt. Ugnsrosta ca 15 min.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs dem lätt i smör i en rymlig gryta. Lägg i den rostade pumpan och häll på buljong. Koka upp och låt sjuda några minuter. Finriv ingefäran, tillsätt den och färskosten. Mixa slät och smaka av med apelsinjuice, salt och peppar. Toppa med lite rostade pumpakärnor och svartpeppar. Rippla lite crème fraiche över.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon