Hemköp

Pumpasoppa med ingefära och chili

30 min

Pumpasoppa med ingefära och chili

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg pumpa
2 msk smör
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 chili röd
1 liter grönsaksbuljong
1 bit ingefära, 1–2 msk färskriven
200 g Philadelphia färskost
1 dl färskpressad apelsinjuice
salt och peppar

TOPPING:
1 dl rostade pumpakärnor
1 dl crème fraiche

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°.

2. Skala pumpan, dela i bitar och lägg på plåt. Ugnsrosta ca 15 min.

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs dem lätt i smör i en rymlig gryta. Lägg i den rostade pumpan och häll på buljong. Koka upp och låt sjuda några minuter. Finriv ingefäran, tillsätt den och färskosten. Mixa slät och smaka av med apelsinjuice, salt och peppar. Toppa med lite rostade pumpakärnor och svartpeppar. Rippla lite crème fraiche över.

Hemköp chat icon