Älskade stroganoff. Vi gör vår favorit vegetarisk och ersätter falukorven med ugnsrostad pumpa och plommon. Serveras med ris och färsk persilja.
25 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
189,01 kr
1 st
butternutpumpa
2 st
gula lökar
250 g
plommon
2 st
vitlöksklyftor
3 msk
tomatpuré
0.5 msk
olivolja
2 dl
crème fraiche
1 dl
grädde
2 tsk
dijonsenap
1 msk
grönsaksfond
1 dl
persilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1 st
butternutpumpa
2 st
gula lökar
250 g
plommon
2 st
vitlöksklyftor
3 msk
tomatpuré
0.5 msk
olivolja
2 dl
crème fraiche
1 dl
grädde
2 tsk
dijonsenap
1 msk
grönsaksfond
1 dl
persilja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1.Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i klyftpotatisstora bitar.
3. Skär lök och plommon i klyftor.
4. Lägg pumpa, lök och plommon på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
5. Fräs hackad vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull tills tomatpurén mörknar i färg.
6. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min.
7. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med ris.
Köpklart recept för totalt
189,01 kr
Köpklart recept för
189,01 kr