Hemköp

Vegetariskt pytt i panna med senaps-och äpplekräm

Pytt i panna; världens bästa vardagsmat blir guldkant med nystekt grilloumi, halloumi eller qourn! I det här vegoreceptet så väljer du själv vilket protein du vill använda till pytten. Alla tre har olika smak så välj din favorit. 

20 min

Vegetariskt pytt i panna med senaps-och äpplekräm

Ingredienser

  • 700 g
    potatis skalad och tärnad
  • 300 g
    skalade och tärnade morötter
  • 2 st
    tärnade gula lökar
  • 200 g
    grilloumi, halloumi eller quorn
  • 3 msk
    rapsolja
  • 0.5 dl
    grovhackad bladpersilja
  • 1 st
    rivet syrligt rött äpple med skal
  • 2 dl
    grekisk youghurt eller annan valfri produkt
  • 1.5 msk
    färskriven pepparrot
  • 1 tsk
    flytande honung
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 4 st
    ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Värm en stekpanna med smör & rapsolja. Börja steka den tärnade potatisen. Lägg över i en ugnsform och håll varm. Stek sen morötter och lök och blanda med potatisen, håll varmt i ugnen.

3. Stek grilloumin, halloumi eller quorn allra sist och vänd ner i pytten tillsammans med hackad persilja.

4. Riv äpplet och krama ut lite vätska. Blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med eveventuellt lite mer pepparrot och salt.

5. Servera pytten med stekt ägg.

4 portioner

Hemköp chat icon