Pytt i panna; världens bästa vardagsmat blir guldkant med nystekt grilloumi, halloumi eller qourn! I det här vegoreceptet så väljer du själv vilket protein du vill använda till pytten. Alla tre har olika smak så välj din favorit.
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
215,20 kr
700 g
potatis skalad och tärnad
300 g
skalade och tärnade morötter
2 st
tärnade gula lökar
200 g
grilloumi, halloumi eller quorn
3 msk
rapsolja
0.5 dl
grovhackad bladpersilja
1 st
rivet syrligt rött äpple med skal
2 dl
grekisk youghurt eller annan valfri produkt
1.5 msk
färskriven pepparrot
1 tsk
flytande honung
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
4 st
ägg
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
700 g
potatis skalad och tärnad
300 g
skalade och tärnade morötter
2 st
tärnade gula lökar
200 g
grilloumi, halloumi eller quorn
3 msk
rapsolja
0.5 dl
grovhackad bladpersilja
1 st
rivet syrligt rött äpple med skal
2 dl
grekisk youghurt eller annan valfri produkt
1.5 msk
färskriven pepparrot
1 tsk
flytande honung
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
4 st
ägg
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Värm en stekpanna med smör & rapsolja. Börja steka den tärnade potatisen. Lägg över i en ugnsform och håll varm. Stek sen morötter och lök och blanda med potatisen, håll varmt i ugnen.
3. Stek grilloumin, halloumi eller quorn allra sist och vänd ner i pytten tillsammans med hackad persilja.
4. Riv äpplet och krama ut lite vätska. Blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med eveventuellt lite mer pepparrot och salt.
5. Servera pytten med stekt ägg.
Köpklart recept för totalt
215,20 kr
Köpklart recept för
215,20 kr