Hemköp

Quinoasallad med palsternacka och pocherat ägg

4 PORTIONER 35 MIN

35 min

Quinoasallad med palsternacka och pocherat ägg

Portioner: 4

Ingredienser

2 dl röd quinoa
4 palsternackor
½ msk olivolja
1 päron
1 avokado
250 g cocktailtomater i olika färger
4 ägg
1 l vatten
2 msk ättika (12%)
75 g blandsallad

SOLROSPESTO
½ dl rostade
solroskärnor
1 kruka färsk
basilika
½ vitlöksklyfta
1 dl riven
parmesanost
½ dl extra jungfruolivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan.

2. Skala palsternackorna och skär i stavar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.

3. Skär päronet och avokadon i båtar. Dela tomaterna på mitten.

4. POCHERADE ÄGG: Koka upp vatten och ättika i en liten kastrull. Knäck ett ägg i en kopp. Gör en virvel i kastrullen med hjälp av en visp när vattnet börjat koka. Ta av från värmen och häll försiktigt ner ägget mitt i virveln. Låt pochera i 3–5 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av. Gör likadant med resterande ägg.

5. SOLROSPESTO: Mixa solroskärnorna till mindre bitar i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en bitig pesto. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera salladen toppad med pocherade ägg och solrospesto vid sidan av.

Hemköp chat icon