Hemköp

Quinoasallad med rödbetsröra och basilikapesto

Grönt och gott

30 min

Quinoasallad med rödbetsröra och basilikapesto

Portioner: 4

Ingredienser

4 kokta rödbetor, 500 g
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 ask cream cheese, t ex Philadelphia, 200 g
flingsalt
2–3 äpplen
1 rödlök
4 port kokt quinoa
75 g fetaost
3–4 msk pumpafrö
peppar
basilikablad

BASILIKAPESTO:
2 krukor basilika
3 vitlöksklyftor
1 dl rostade pinjenötter
½ tsk flingsalt
2 dl olivolja
1 bit färsk parmesan, ca 50 g

Gör så här

1. Skala och riv en rödbeta fint. Skala och pressa vitlöken.

2. Lägg cream cheese i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt rödbeta och vitlök och kör till en slät massa. Smaka av med salt. Ställ kallt.

3. Skala och skär resten av rödbetorna i klyftor. Klyfta, kärna ur och skiva äpplen. Skala och skär rödlök i ringar.

3. BASILIKAPESTO: Hacka basilika grovt. Mät upp vitlök, pinjenötter och salt i matberedare med kniv. Mixa. Tillsätt basilika och mixa. Arbeta in oljan. Häll peston i en skål. Riv och vänd ner parmesan. Smaka av med salt.

4. Häll grynen på ett fat och blanda med pesto. Vänd ner rödbetsklyftor, äppelskivor och rödlöksringar. Garnera med smulad fetaost och pumpafrön. Salta och peppra. Garnera med basilikablad. Servera med rödbetsröran.

Hemköp chat icon