Rabarber- och mandelkaka
Recept på en god och enkel kaka med rabarer, mandel och tydlig smak av kardemumma. Servera med en rejäl klick grädde, mums!
90 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
178,30 kr
MÖRDEG
150 g
smör
2 dl
florsocker
1 st
ägg
4.5 dl
vetemjöl
MANDELFYLLNING
125 g
smör
250 g
mandelmassa
2 st
ägg (1 äggula från)
3 msk
mjöl
0.5 tsk
kardemumma
300 g
rabarber i bitar
2 msk
råsocker (eller rörsocker)
50 g
flagad mandel
Ingredienser
MÖRDEG
150 g
smör
2 dl
florsocker
1 st
ägg
4.5 dl
vetemjöl
MANDELFYLLNING
125 g
smör
250 g
mandelmassa
2 st
ägg (1 äggula från)
3 msk
mjöl
0.5 tsk
kardemumma
300 g
rabarber i bitar
2 msk
råsocker (eller rörsocker)
50 g
flagad mandel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rör smör och florsocker fluffigt.
3. Blanda ner ägg och vetemjöl.
4. Kavla ut degen till en rund platta, 1 cm tjock.
5. Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter, och ställ kallt ca 1 timme.
6. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör. Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma. Rör till en jämn smet.
7. Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån och tryck ner i smeten.
8. Grädda ca 40 minuter. Servera med en klick vispgrädde.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
178,30 kr
Köpklart recept för
178,30 kr