Hemköp

Rabarber- och mandelkaka

Recept på en god och enkel kaka med rabarer, mandel och tydlig smak av kardemumma. Servera med en rejäl klick grädde, mums!

90 min

Rabarber- och mandelkaka

Ingredienser

MÖRDEG

  • 150 g
    smör
  • 2 dl
    florsocker
  • 1 st
    ägg
  • 4.5 dl
    vetemjöl

MANDELFYLLNING

  • 125 g
    smör
  • 250 g
    mandelmassa
  • 2 st
    ägg (1 äggula från)
  • 3 msk
    mjöl
  • 0.5 tsk
    kardemumma
  • 300 g
    rabarber i bitar
  • 2 msk
    råsocker (eller rörsocker)
  • 50 g
    flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Rör smör och florsocker fluffigt.

3. Blanda ner ägg och vetemjöl.

4. Kavla ut degen till en rund platta, 1 cm tjock.

5. Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter, och ställ kallt ca 1 timme.

6. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör. Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma. Rör till en jämn smet.

7. Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån och tryck ner i smeten.

8. Grädda ca 40 minuter. Servera med en klick vispgrädde.

10 portioner

Hemköp chat icon