Rabarber- och mandelkaka

Recept på en god och enkel kaka med rabarer, mandel och tydlig smak av kardemumma. Servera med en rejäl klick grädde, mums!

90 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

178,30 kr

Rabarber- och mandelkaka

MÖRDEG

  • 150 g

    smör

  • 2 dl

    florsocker

  • 1 st

    ägg

  • 4.5 dl

    vetemjöl

MANDELFYLLNING

  • 125 g

    smör

  • 250 g

    mandelmassa

  • 2 st

    ägg (1 äggula från)

  • 3 msk

    mjöl

  • 0.5 tsk

    kardemumma

  • 300 g

    rabarber i bitar

  • 2 msk

    råsocker (eller rörsocker)

  • 50 g

    flagad mandel

Ingredienser

MÖRDEG

  • 150 g

    smör

  • 2 dl

    florsocker

  • 1 st

    ägg

  • 4.5 dl

    vetemjöl

MANDELFYLLNING

  • 125 g

    smör

  • 250 g

    mandelmassa

  • 2 st

    ägg (1 äggula från)

  • 3 msk

    mjöl

  • 0.5 tsk

    kardemumma

  • 300 g

    rabarber i bitar

  • 2 msk

    råsocker (eller rörsocker)

  • 50 g

    flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Rör smör och florsocker fluffigt.

3. Blanda ner ägg och vetemjöl.

4. Kavla ut degen till en rund platta, 1 cm tjock.

5. Lägg degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter, och ställ kallt ca 1 timme.

6. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med smör. Tillsätt ägg och äggula, mjöl och kardemumma. Rör till en jämn smet.

7. Blanda rabarberbitar med socker och mandelspån och tryck ner i smeten.

8. Grädda ca 40 minuter. Servera med en klick vispgrädde.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

178,30 kr

Köpklart recept för

178,30 kr