Hemköp

Rabarberketchup

Ett måste i kylskåpet under grillsäsong!

10 min

Rabarberketchup

Ingredienser

  • 300 g
    rabarber, strimlad
  • 5 dl
    strösocker
  • 3 dl
    äppelcidervinäger
  • 5 st
    kryddnejlikor
  • 1 st
    stjärnanis
  • 5 st
    svartpepparkorn

TILL MIXNING

  • 0.5 dl
    soja, japansk
  • 2 dl
    av vätskan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Koka ihop allt utom soja i ca 15 minuter, sila av vätska (men spara den) och plocka bort kryddor.

2. Mixa sedan helt slät tillsammans med 2 dl av vätskan som du silade bort. Smaka av med salt och peppar.

3. Förvara i väl rengjord burk med lock i kylskåp (håller i minst 2 veckor). Vätskan som blir över från ketchupen är god att späda med vatten och servera som ”vuxensaft”!

Tips! Lägg alla kryddor i ett litet "paket" av tunt bomullstyg eller i en tesil.

4 portioner

Hemköp chat icon