Ta hjälp av det sydamerikanska köket och släng ihop en ljuvlig chimichurri till fläskfilén! Chimichurri är en kryddstark sås, som används som marinad till grillat kött - fylld med örter som ger rejält med smak. Serveras med en härlig sallad på zucchini, tomat och lök.
30 min
CHIMICHURRI
ZUCCHINISALLAD
1. Blanda olivolja och rödvinsvinäger i en skål. Vänd ner hackade örter, pressad vitlök, hackad chili och salt. Låt stå.
2. Skiva zucchinin i halvcentimetertjocka skivor, halvera knipplöken, pensla med olja och grilla hastigt.
3. Lägg de grillade grönsakerna i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och timjan.
4. Pensla fläskfilén med olja och krydda med salt och peppar. Grilla köttet runt om. Pensla med lite rabarberchutney på slutet så blir ytan lite knaprig och god.
5. Servera med chimichurri, sallad och rabarberchutney.
4 portioner