Hemköp

Rabarberkyckling

120 min

Rabarberkyckling

Portioner: 4

Ingredienser

400 g rabarber
1 pressad apelsin
1 tsk riven ingefära
50 g mjukt smör
½ kruka hackad timjan
1 hel kyckling
salt och peppar
2 skivade purjolökar
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Skiva två av stjälkarna i ca 2–3 cm långa bitar. Sjud mjuka ca 5 minuter i en panna tillsammans med apelsinsaft och ingefära. Lägg i en sil och låt rinna av. Spara saften.

3. Mixa den kalla rabarbern med smör och timjan, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg kycklingen i en ugnsform, lossa skinnet från bröstet och fyll med rabarbersmöret, spara lite.

5. Ugnsrosta ca 60 minuter. Kycklingen är klar vid innertempertur 72°.

6. När ca 20 minuter återstår lägg bitar av rabarber och purjolök runt om. Pensla kycklingen med resterande rabarbersmör och häll apelsinsky över rabarber och purjolök.

7. Låt kycklingen vila ca 10 minuter.

8. Häll den sky som bildats i en kastrull och fyll på med ca 2 dl grädde. Låt koka samman och smaka av med salt och peppar. Red ev med lite Maizena. 

9. Servera gärna kycklingen ihop med såsen och en god potatis, gärna färskpotatis.

Hemköp chat icon