Recept från I säsong, nr 6 / 2019
20 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
153,53 kr
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk 3%
1 st
ägg
500 g
fast potatis, riven och skalad
200 g
riven morot
200 g
svamp (t ex ostronskivling, kantareller,shiitake)
1 knippe
grovhackad bladpersilja
1.5 msk
smör & rapsolja, att steka i
2 dl
rårörda lingon
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
4 dl
mjölk 3%
1 st
ägg
500 g
fast potatis, riven och skalad
200 g
riven morot
200 g
svamp (t ex ostronskivling, kantareller,shiitake)
1 knippe
grovhackad bladpersilja
1.5 msk
smör & rapsolja, att steka i
2 dl
rårörda lingon
1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa i resten av mjölken samt ägget.
2. Rör ner riven potatis och morot.
3. Stek svampen i en stekpanna och håll den varm.
4. Beräkna cirka 1⁄2 dl smet per raggmunk. Stek på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
5. Servera raggmunkarna med svamp, bladpersilja och rårörda lingon.
Köpklart recept för totalt
153,53 kr
Köpklart recept för
153,53 kr