En frisk, söt och syrlig sallad med körsbärstomater, ärtskott och underbara räkor. Den här salladen får mycket karaktär genom sin dressing på rabarberpuré, honung, olja, rödvinsvinäger, salt och peppar.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
244,70 kr
RABARBERDRESSING
200 g
rabarber
3 msk
honung
1 dl
matolja
1 tsk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 knippe
rädisor
1 st
rabarberstjälk
1 fp
körsbärstomater
1 st
gurka
1 st
romansallad
1 påse
bladspenat
400 g
skalade räkor
1 fp
ärtskott
RABARBERDRESSING
200 g
rabarber
3 msk
honung
1 dl
matolja
1 tsk
rödvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 knippe
rädisor
1 st
rabarberstjälk
1 fp
körsbärstomater
1 st
gurka
1 st
romansallad
1 påse
bladspenat
400 g
skalade räkor
1 fp
ärtskott
1. Dressing: Koka rabarbern mjuk i lite vatten, häll av och passera i durkslag till en puré. Blanda rabarberpuré, honung, olja, rödvinsvinäger, salt och peppar till en dressing.
2. Hyvla rädisor och rabarber tunt och lägg i kallt vatten.
3. Halvera tomaterna och strimla gurkan. Skär ner romansalladen i grova bitar. Blanda grönsakerna med räkorna i en salladsskål och toppa med hyvlad rabarber, rädisa och ärtskott. Häll dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.
Köpklart recept för totalt
244,70 kr
Köpklart recept för
244,70 kr