Räksallad med rabarber & rädisor

En frisk, söt och syrlig sallad med körsbärstomater, ärtskott och underbara räkor. Den här salladen får mycket karaktär genom sin dressing på rabarberpuré, honung, olja, rödvinsvinäger, salt och peppar.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

244,70 kr

Räksallad med rabarber & rädisor

RABARBERDRESSING

  • 200 g

    rabarber

  • 3 msk

    honung

  • 1 dl

    matolja

  • 1 tsk

    rödvinsvinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 knippe

    rädisor

  • 1 st

    rabarberstjälk

  • 1 fp

    körsbärstomater

  • 1 st

    gurka

  • 1 st

    romansallad

  • 1 påse

    bladspenat

  • 400 g

    skalade räkor

  • 1 fp

    ärtskott

Ingredienser

RABARBERDRESSING

  • 200 g

    rabarber

  • 3 msk

    honung

  • 1 dl

    matolja

  • 1 tsk

    rödvinsvinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 knippe

    rädisor

  • 1 st

    rabarberstjälk

  • 1 fp

    körsbärstomater

  • 1 st

    gurka

  • 1 st

    romansallad

  • 1 påse

    bladspenat

  • 400 g

    skalade räkor

  • 1 fp

    ärtskott

Gör så här

1. Dressing: Koka rabarbern mjuk i lite vatten, häll av och passera i durkslag till en puré. Blanda rabarberpuré, honung, olja, rödvinsvinäger, salt och peppar till en dressing.

2. Hyvla rädisor och rabarber tunt och lägg i kallt vatten.

3. Halvera tomaterna och strimla gurkan. Skär ner romansalladen i grova bitar. Blanda grönsakerna med räkorna i en salladsskål och toppa med hyvlad rabarber, rädisa och ärtskott. Häll dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

244,70 kr

Köpklart recept för

244,70 kr